Fd HIFare nominerade i Unibet 2:an

Unibet presenterade idag de nominerade spelarna i Unibet 2:an, tävlingen där spelare från samtliga division 2-serier tävlar om den prestigefyllda titeln som Sveriges bästa spelare i division 2. Med hjälp av tränare, sportansvariga och journalister från hela landet har spelarna valts ut från de olika serierna. Och visst finns där en och annan välkänd nuna bland de nominerade…

Sedan starten 2003 har Unibet 2:an satt strålkastarljuset på division 2-fotbollen i Sverige, genom att utse och prisa säsongens bästa spelare. Tävlingen genomförs för 19:e året i följd. Under höstens juryarbete har klubbarnas tränare och sportansvariga tillsammans med de sportjournalister som följer serierna på nära håll bidragit med sin expertis. I de sex division 2-serierna har över 390 spelare figurerat under processen, och nu står det klart vilka som är nominerade från varje regionsserie till att bli årets spelare i division 2.

Bland de nominerade finner vi två fd HIFare. Det rör sig om Eskilsminnes Emil Åberg och Syrianskas Lalawele Atakora.

Åberg, som nominerats som bästa anfallare i Division 2 västra Götaland, kom till HIF som 16-åring och stannade under fyra säsonger. Under hans tid i klubben handlade det främst om spel i vår Akademi men även utlåningar, till Ramlösa och Kristianstad. Totalt noterades Åberg för två A-lagsmatch i klubben varav en var Europa League-mötet, mot Bnei Yehuda Tel Aviv, 2011.

Vad gäller 30-årige Atakora, som nominerats som bästa mittfältare i Division 2 södra Svealand, så återkom han till svensk fotboll i början av året. Den ex-allsvenske yttern anslöt från ASKO Kara, där han bland annat spelat i afrikanska Champions League. Mittfältaren anlände till HIF i Januari 2015 och blev klubben trogen under drygt två säsonger. I samband med att klubben degraderades, 2016, skrev Togonesen istället på för turkiska Adana Demispor där han stannade under en säsong. Efter en vända i Azerbadjan och Kuwait så återvände han hem till Togo för spel med ASKO Kara innan Syrianska erbjöd ett kontrakt över säsongen 2021. Atakora noterades för 50 matcher, och tre mål, i den röda tröjan.

Slutvinnarna får 15 000 kr var, där 10 000 kr går till föreningen och 5000 kr går till spelaren. Sedan starten 2003 har Unibet delat ut över en miljon kronor till landets division 2-föreningar.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*