Lennartsson om bortaföljet: “Det är ovärderligt”

190511 Jørgen Lennartsson, head coach of Lillestrøm, after the Eliteserien match between Lillestrøm and Rosenborg on May 11, 2019 in Lillestrøm. Photo: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN / kod JE / 160441

Inför morgondagens match mot Falkenberg fick AOH och resten av media som vanligt en kort pratstund med Huvudtränare Jörgen Lennartsson om vad som komma skall. Just imorgon trycker Huvudtränaren på att även vinna det fysiska spelet.

” – Vi spelar mot ett lag som slåss för sin överlevnad på en tung höstgräsplan. Vi kan inte åka upp där och tro att vi bara ska lira boll utan det handlar om att vinna det fysiska och mentala slaget.

I övrigt har du som läsare på AOH kunnat läsa dig till att det ser ut som att HIF nu går över från att spela 4-4-2 till 4-2-3-1. Jörgen Lennartsson är som vanligt fåordig när det kommer till det taktiska men säger ändå följande:

” – Det handlar om att utnyttja våra spelare på bästa sätt. Både med egenskaperna de har samt vilka som har självförtroende och kompletterar varandra på bästa sätt. Det är också kopplat till motståndarna och matchbilden vi förväntar oss.”

Ett skifte i spelsystem ser också ut att betyda att Adam Kaied kommer få spela i en nummer 10-roll.

“Adam har mest spelat på kanten sen han kom upp i A-truppen, men han har spelat där mycket tidigare i sin karriär en hel del i den rollen. Han funkar väldigt bra där också. Det blir spännande”.

Skadeläget är som sagt gott då det bara är Jakob Voelkerling Persson, Victor Göransson och Victor Blixt som saknas. Angående Blixt säger Jörgen Lennartsson i en intervju till HIF:s hemsida att det går bra med hans rehab men inte är redo för matchspel än.

De senaste bortamatcherna har HIF kunnat njuta av stora bortaföljen. På en rak fråga från AOH om betydelsen av detta blir utläggningen från Jörgen Lennartsson lång:

” – När man springer ut på en bortaplan och HIF-klacken dominerar ljudkulissen fullständigt så är det väldigt, väldigt betydelsefullt.”

“Det bidrar också till känslan av att vi “sitter i samma båt om det här”. Spelare, ledare, styrelse, föreningens personal, det är akademi, sponsorer, samarbetspartners och inte minst då supportrarna. De som jag räknade upp nu, det är dem som tillsammans är HIF. Desto mer man kan knyta samman banden mellan de här kategorierna och personerna, desto starkare blir föreningen”.

“Desto mer spelarna känner att fansen står bakom dem i med och motgång, desto större möjligheter blir det också att prestera bra. Både i med och motgång. Det är en helt ovärderlig del i verksamheten, att ha det supporterstödet. Inte minst ljudkulissmässigt att känna att det är våra fans som hörst mest på bortplan. Det är helt ovärderligt. Det gör ju att bortamatcherna känns som “halva” hemmamatcher. Så har det varit flera gånger, så vi kan bara bocka och buga och tacka och ta emot.”

Förmodad startelva imorgon:

Anders Lindegaard – Andreas Landgren, Ravy Tsouka, Charlie Weberg, Emil Hellman – Brandur Hendriksson, Rasmus Jönsson – Wilhelm Loeper, Adam Kaied (10:a), Benjamin Acquah – Anthony Van Den Hurk.

Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår bevakning av världens finaste förening!

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*