Inför Elfsborg-HIF med Adil Kizil “Alla är införstådda i situationen vi är i”

200224 Chefsscout Adil Kizil under en träning med Helsingborg under ett träningsläger den 24 februari 2020 i Ayia Napa. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92455

Ännu en förlust där spelet återigen såg dystert ut gör att HIF nu ligger sist i Allsvenskan. Då endast tre omgångar nu återstår ser läget odiskutabelt mörkt ut, och frågan är om Skånes Stolthet har vad som krävs för att rädda kontraktet. Vi tog ett snack med Adil Kizil inför dagens match mot Elfsborg.

Vad har ni för tankar om förlustmatchen mot IFK Göteborg?

Det var så klart väldigt tungt att förlora den. Vi kom inte upp i prestation alls, och det kändes som att rädslan att förlora var mycket större än viljan att vinna. Göteborg fick matchen dit de ville, i och med målet på fast situation, och kunde försvara stora delar av matchen, samtidigt som vi inte fick till vårt anfallsspel tillräckligt för att kunna skapa chanser och vända på det.

Varför finns där inte mer tendenser att forcera, speciellt i slutet?

Man blir stressad, särskilt med tanke på hur viktig matchen var, och då kan det ibland låsa sig som det gjorde mot Göteborg.

Hur ser den mentala biten ut i gruppen inför de sista matcherna?

Alla är införstådda i situationen vi är i. Ingen annan kommer att hjälpa oss, utan vi måste hjälpa oss själva och verkligen gå in för nästa match, ingenting annat. Nu mot Elfsborg går vi in med allt att vinna egentligen, på grund av den sits vi nu befinner oss i.

Hur ska ni kunna överraska mot Elfsborg idag?

Elfsborg är ett bra lag och det visar tabellen också. De har ändrat lite i sitt spel och varit bra under hela säsongen i princip, med ganska jämna prestationer hela tiden. För oss är det viktigt att vi är tajta bakåt och kan stoppa deras farliga offensiv, samtidigt som vi tar våra chanser när vi väl får dem.

Matchen spelas på Borås Arena med start klockan 14.30

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*