Inför Elfsborg-HIF – “Oroande att de senaste sex matcherna bara gett en ynka poäng”

Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Kod KA / Cop 147

Helsingborgs IF:s Allsvenska kontrakt står på spel med endast tre omgångar kvar. Nu reser man till Borås för att möta IF Elfsborg som slåss i den motsatta änden av tabellen.

HIF ligger sist i Allsvenskan. Verkligheten är inte roligare än så för Skånes Stolthet, och när nu endast tre omgångar återstår så är det inte längre än slump att vi ligger där vi ligger. Vi är förbi panikstadiet, med många supportrar som redan verkar ha accepterat att det värsta förmodligen kommer att inträffa ännu en gång, bara fyra år efter att det hände förra gången.

HIF på plan verkar fortfarande inte ha fått grepp om vad som är påväg att ske dock. Det verkar åtminstone inte så när man ser spelare rulla runt i godan ro när endast sekunder återstår i ödesmatchen mot IFK Göteborg, för att inte nämna Skånederbyt mot Malmö FF samt många andra matcher i år. I min åsikt har HIF stundtals spelat sin bästa fotboll under de senaste veckorna, men resultaten har fullständigt uteblivit. Östersund hemma, Mjällby borta samt Örebro borta är tre matcher där HIF troligtvis hade tagit nio poäng om man bara fokuserat i 90 minuter, samt tagit sina chanser. Nu är verkligheten dock sådan att vi från de tre matcherna istället tog noll poäng, och ännu mer oroande är att de senaste sex matcherna bara gett en ynka poäng i tabellen. Detta gör att man med endast 22 poäng på 27 matcher ligger sist i serien, med fem poäng upp till helt säker mark och två poäng till kvalplatsen.

200214 Elfsborgs Marokhy Ndione och Helsingborgs Jakob Voelkerling Persson under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Helsingborg den 14 februari 2020 i Borås.
Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / Cop 112

Elfsborg ligger tvåa i Allsvenskan med 46 poäng på 27 matcher. Alltså befinner sig det gulklädda laget i andra änden av tabellen jämfört med HIF. Man har visserligen inget SM-guld att spela om längre, men Europaplatser står fortfarande på spel vilket innebär att Boråslaget sannerligen inte kommer göra det lätt för HIF. Man är obesegrad i fyra matcher och kommer därför in i matchen i god form, medan HIF som bekant är något av en motsats just nu.

HIF reser till Borås med kniven mot strupen. Kan man flaxa till ett resultat kan det bli guld värt, men då krävs det att man verkligen biter ihop och släpper allt vad som har med prestationer och läckra anfall att göra. Nu är det mål och poäng som räknas, inget annat. Tränaren har yttersta ansvaret att sätta ett slagkraftigt lag på banan, samtidigt som han måste motivera spelarna så bra det går. Dessa spelare har också ett ansvar nu dock, att ge allt och verkligen sätta livet till på plan. Som supporter vill man i minsta fall se att spelarna bryr sig och mår dåligt av resultaten, precis som alla rödblåa hjältar som saknats på läktarna gör.

Matchen spelas, under morgondagen, på Borås Arena med start klockan 14.30

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*