Inför Djurgårdens IF – Helsingborgs IF

Foto: Samone Klinteberg
Foto: Samone Klinteberg
Från mötet med Djurgården tidigare i år. Foto: Samone Klinteberg

Fem matcher återstår av allsvenskan och när HIF-arna kliver in i den 26:e omgången är det mot Djurgården borta. Nu gäller det att knyta näven och bryta förlustsviten.

Det är inte ofta man ser HIF förlora fem raka matcher, just fem raka är man mer van vid att höra om när det kommer till antalet titlar man vinner i följd. Men det är andra tider nu och det märks, inte bara på planen utan på det som händer runt omkring, i föreningen – ekonomin. Nu ska vi dock fokusera på det sportsliga i HIF.

– I denna branschen måste du lära dig glömma en del saker. Där ingår det att hantera förluster. Samtidigt måste vi givetvis titta på dem och bli bättre på att hantera vissa moment. Men jag tycker att stämningen trots allt är god i truppen. Vi fortsätter tro på det vi håller på med, säger Henrik Larsson till klubbens hemsida.

Djurgården har varit med och stridit i toppen av tabellen under stora delar av säsongen, men har likt Helsingborg kommit in i en dålig period och står för närvarande på tre raka förluster – men efter kvällens drabbning ska det vara fyra. I Djurgårdens trupp finner vi den gamle HIF-målvakten Hampus Nilsson.

– Vi vet ju om, under Pelle Olsson är de ett organiserat lag. De ligger i sitt block och spelar 4-4-2 där man är väldigt strukturerade i allting de gör. Vi vet om att vi måste ha ett bolltempo för att kunna slå ut deras linjer så att de inte kan springa och täcka av våra passningsvägar, och det börjar bakifrån. Har vi rätt tempo där är jag övertygad om att vi kommer att hitta passningsvägarna fram också. Sedan är det viktigt att vi är kliniska i det vi håller på med, avslutar Henrik Larsson.

Matchtruppen

Målvakter: Pyzdrowski, Joelsson
Försvarare: Johansson, Helstrup, Landgren, Uronen, Björkman
Mittfältare: Mårtensson, Lindström, Wede, Smárason, Achinioti-Jönsson, Atakora, Bojanic, Boateng
Anfallare: Prica, Dahlberg, Simovic, Larsson

bbl_jimmy_fors

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*