Inför DIF – med P-O Ljung

Serieledaren åkte till Halmstad och tog med sig samtliga tre poäng hem. Släkten är värst brukar man ibland säga och denna gång var det verkligen påtagligt, då före detta HBK:aren, Peter Larsson som är på lån från FC Köpenhamn, avgjorde matchen med sina två mål.
– Det var mycket snack på förhand om serieledaren mot tabelljumbon, så det var väldigt viktigt att vi var ödmjuka inför uppgiften. Men jag tycker att vi genomför matchen på ett bra sätt och fick med oss ett riktigt bra resultat.

I veckan har det även spelats en träningsmatch mot FC Köpenhamn. Men även om det hela slutade mållöst, så var det ändå en bra genomkörare för en del spelare som inte fått tillräckligt med speltid i allsvenskan i år. Såväl Joseph Baffo, som Johan Eiswohld och Simon Thern lovordas samtliga för sina insatser. Dessutom fick Christoffer Andersson ytterligare en hel match i benen.
– Vi har flera tuffa matcher framför oss, såväl i allsvenskan, som i europaspelet, så det var viktigt för oss att få besked om hur formen är hos vissa spelare.

– Marcus Bergholz har tränat lite oregelbundet på senare tid och det har satt lite större spår i hans fysik, än vi kanske hade trott.

Imorgon väntar ett formstarkt Djurgårdens IF på Stockholm stadion.
– De tycks ha prickat in formen nu. Fyra segrar och 10-1 i målskillnad talar sitt tydliga språk.

– Sådana framgångar sporrar såväl spelare, som supportrar, så vi räknar med en tuff match. Det gäller att vi är med direkt från start och agerar på ett resolut och distinkt sätt.

Truppen inför morgondagen är oförändrad med undantag av Rashid Bouaouzan som utgår pga skada. Han ersätts utav Marcus Bergholz. Och mycket tyder således på att Simon Thern kommer att få göra sin första allsvenska start imorgon. Enligt hd.se lär även Erik Edman få starta i morgondagens match. Erik Wahlstedt, som i Edmans frånvaro har skött sig exemplariskt, uppges ha ljumskproblem och lär vilas imorgon.

2 kommentarer

  1. Oj, det var inte mkt “inför” match det. Hade P-O bråttom eller? Det citatet känns klippt från HIF.se eller ngt sånt.

  2. Skribenten är i sthlm och har begränsad tillgång till Internet. Sedan fanns inte mycket mer att rapportera denna gång. Beklagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*