HIF går för tre poäng mot Djurgårdens IF

Från ett formsvagt Halmstads BK i förra omgången ställs HIF idag (läs måndag) mot ett av allsvenskans för närvarande formstarkaste lag, Djurgårdens IF. Men mittbacken i HIF, Peter Larsson, försäkrar om att HIF går för tre poäng. Kanske blir det han, som för andra gången i rad, blir matchvinnare?  

 HIF kommer till matchen mot Djurgårdens IF idag (läs måndag) från en stabil 2-1 seger mot jumbon Halmstads BK i förra omgången. Men Djurgården befinner sig i ett annat läge än Halmstads BK. Djurgården är för närvarande ett av allsvenskans formstarkaste lag med fyra raka segrar och 10-1 i målskillnad efter segrar mot IFK Göteborg (4-0), Syrianska FC (3-0), Örebro SK (2-1) och BK Häcken (1-0).

– Men, såklart, som vi presterar på topp så bra som vi kan, så ska vi kunna ta tre poäng och det är klart att vi går för det, säger Peter Larsson.

I början av säsongen gjorde dock Djurgården Halmstad sällskap i botten av tabellen, då Djurgården i vissa stunder låg näst sist. Men i skrivande stund placerar sig 08:orna på plats 11.

– För ett tag sen så var de ju nere i skiten men nu har de verkligen kommit igång. Det kommer bli en väldigt tuff match uppe i Stockholm. Djurgården är ett bra fotbollslag och har många bra fotbollsspelare, absolut.

Det är främst en före detta HIF-spelare som Peter har lagt märke till i Djurgårdens framfart.  

– Jag har inte sett så mycket men jag har hört att (Matias) Jonson har kommit igång och han är oerhört viktig för dem med sin rutin och sin arbetsvilja. Det är klart att han betyder mycket för dem också.

Förra måndagen kom Peter också igång. Efter att ha gjort två mål mot sin tidigare klubb Halmstads BK, som Peter har spenderat tio år av sin fotbollskarriär i, blev han matchvinnare när HIF vann matchen med 2-1 på Örjans Vall.

– Det var klart lite speciellt. Det är alltid kul att göra mål. Nu är jag HIF-spelare, jag ger allt för HIF och är glad när jag kan göra så att vi vinner matcherna, absolut. Sen är det ju lite speciellt när jag möter Halmstad, det läget dem är i nu också. Det är ett jobbigt läge för klubben och det är klart att jag har hjärta kvar för klubben när jag är uppväxt i klubben och det är dem jag har och tacka för min karriär, avslutar Peter Larsson.  

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*