Inför BoIS – med P-O Ljung

Grattis till segern mot Gefle och tack för underhållningen.
– Tack. Det var riktigt kul att vi lyckades bjuda Olympiapubliken på stundtals riktigt bra spel. Första timmen var svårjobbat, men sedan släppte mycket i samband med Therns inhopp och mål.
– Det känns tydligt att fjolårets framgångar har fått övriga lag att göra sin hemläxa om oss, men detta till trots fortsätter vi ta poäng och det är en styrka.

Varför lyckas ni?
– Förutom spelarnas egna målsättning med att utvärdera insatsen efter tio matcher, har vi även internt sagt att “HIF skall vara svårslagna”. Det är faktiskt ett bra uttryck som ständigt driver oss framåt, då man aldrig kan bli mätt på det.

Derbydags, hur mycket prestige blir det egentligen?
– Svårt att säga nu, men under min tid som spelare i Landskrona så var mötena med HIF tveklöst årets höjdpunkter. Uppladdningarna inför dessa matcher var intensiva och skiljde sig väldigt mot övriga matcher. Som Helsingborgare så är den stora matchen mot Malmö, medan mötena mot BoIS inte riktigt får samma status.

Hur mycket känner ni till om årets Bois?
– Jag och Conny såg matchen mot Assyriska, sedan har vi haft en videogenomgång tillsammans med spelartruppen, där vi har diskuterat en del olika scenarion. Det är inte så länge sedan vi möttes. Det känns som om vi har rätt bra koll på dem, så de de bör inte kunna överraska oss.

I årets BoIS-trupp återfinns ju flera f.d HIF:are, såväl på plan som på ledarsidan.

Kommer SMS-trafiken att hagla, med tråkningar, över Glumslövs backar på torsdag?
– Haha, nej, inte från min sida i alla fall. Hur spelarna agerar låter jag dock vara osagt.

Marcus Bergholz ersätter Abdul Khalili i en annars identisk trupp som mot Gefle i måndags.
Enligt HD.se är Erik Wahlstedt en tänkbar ersättare till Christoffer Andersson på vänsterbacksplatsen.

I fjolårets cupmatch mot Hammarbys utvecklingslag gavs Oscar Berglund chansen från start och tankarna går direkt till om vi får se Daniel Andersson mellan stolparna imorgon. Att Simon Thern belönas med en plats i startelvan borde inte heller vara en högoddsare.

Jag är grymt nyfiken på hur det kommer att se ut imorgon.
– Det är bra att vara nyfiken, men du får helt enkelt se hur det blir imorgon, avslutar P-O

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*