Supporterkollen – Landskrona BoIS

Så närmar sig snart årets andra derby mot Landskrona BoIS. Denna gång så är det ett avancemang i Svenska Cupen som står på spel. Allt Om HIF har pratat med Ulf Backman som tror på seger för Landskrona.

Ulf Backman är ordförande i Black & White, Landskrona BoIS supporterklubb, och han tror att Landskrona både kommer att avancera i Superettan (där Landskrona parkerar på en fjortonde plats) och i Svenska Cupen. Men vi började med att titta på säsongsinledningen.

– Det har varit en massa stolpe ut och några förluster har varit rena rånet. Ingen som såg matchen mot Hammarby kan säga att slutresultatet var rättvist. Samma sak mot Assyriska. Så spelet finns där.

Inför säsongen var Landskrona topp tippat, Landskrona var ett av de lagen som skulle vara med och slåss om platserna som innebär Allsvenskan 2012. Detta är något Ulf fortfarande tror på och han berättar också att det hade varit viktigt för staden Landskrona.

Att BoIS är kapabelt att ta sig upp har, trots allt, inledningen visat. Är vi sen mogna att hålla oss kvar? Jag tror det men som alltid beror det på vem som stannar kvar och vad som eventuellt tillkommer i spelartruppen. När BoIS går upp blir det ett uppsving för hela staden. BoIS är Landskrona och Landskrona är BoIS.

I årets upplaga av Landskrona BoIS finns många personer med förflutet i HIF, senaste HIF tillskotten i Landskrona är som bekant Marcus Lantz och Fredrik Liverstam men listan kan göras bra mycket längre. Men på frågan om hur de tydliga HIF-kopplingarna skulle påverka matchen skickar Ulf en passning till HIF-ledningen.

Förmodar att du främst tänker på Henke och Lantz? Tror nog att det är ett större problem för Helsingborgarna än för oss. Jag kan inte förstå att man låter den samlade rutinen gå förlorad för en klubb.

I vintras spelades det som bekant ett genrep mellan HIF och Landskrona, HIF vann den matchen med 1-0 hemma på Olympia utan att imponera. Något Ulf belyser men samtidigt nämner en del andra faktorer som blir viktiga för Landskrona inför morgondagens match.

Om det är träningsmatchen som syftas på så hade BoIS väl så mycket av spelet. Det var en chansboll på ett icke-läge som ledde till Helsingborgs mål. Så fotbollsmässigt var det, om jag skall vara snäll mot Helsingborg, en ”lika match”. Sen har vi hemmaplan och det har ju visat sig att mot Helsingborg betyder det en del. Till sist hoppas jag att BoIS:arna verkligen vill visa att träningsmatchen, och de flesta av matcherna hittills i serien, har varit rent oflyt.

Så kom vi inpå vikten av matchen för Landskrona BoIS och Ulf berättar att den betyder en hel del i det randiga lägret, men samtidigt menar han på att Svenska Cupen inte är det viktigaste i år.

– Det betyder en hel del tror jag. Det är alltid lite laddat med derbyna på ståplats och så hoppas jag det är för laget också. Men sen skall man heller inte glömma att det trots allt är serien som är det viktigaste speciellt med resultaten som har varit hittills. Lite extra tändvätska finns det nog ändå.

Avslutningsvis fick Ulf i uppgift att tippa slutresultatet och givetvis dök det upp stora siffror till att börja med.

– Lockande att säga 6-2 men inte gör Helsingborg 2 mål! Skämt å sido så tror jag på 2 – 1 till BoIS.2 kommentarer

  1. Och det är inte bara på hemmaplan BOIS brukar vara bra mot HIF – vem minns inte Håkan Söderstiernas båda ggr han sänkte HIF (94 i Allsvenskan & sen i Cupen några år senare) med rysningar för att inte nämna en viss premiärmatch men å andra sidan kan ett lag bara få en sådan maxutdelning en gång i sin klubbhistoria…

    Det mest märkliga är att när dessa 2 lag möts är alltid BOIS mer taggade vilket inte borde komma som en chock för HIF:arna, men likväl ser det ut som en världssensation varje gång HIF-spelarna möter de svartvitrandiga! Visst är det nya spelare men rutinerade killar, ledare & andra runt laget som varit med tidigare borde kunna sätta fart på HIF:arna så det är vi som har 120% inställning till matchen och inte BOIS!

    Sen apropå kommentaren att HIF kunde släppa Henrik & Lantz finns det ett väldigt enkelt svar: läs tabellen BOIS och då menar jag inte Superettans -:)

  2. Nu får dom fan släppa 6-2 matchen det blir fan bara pinsammare och pinsammare varje gång dom nämner det. Ska vi också börja med7-1 osv? Dålig första 50 min idag men sen dominerar vi och vinner rättvist. Bra tryck från klacken idag. har BoIS lagt ner sin klack?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*