Leifs funderingar

 

 

 

 

 

Hemmaplan har på sistone visat sig vara underhållande och bra fotboll om än med varierande slutresultat. Jag håller med de som säger att 1-0 och tråkspel är bättre än 0- 1 och bra spel. Men nog fan är 7-2, 4-0 och 3-0 och stundtals lysande spel ännu roligare?

***

Accam gick mållös. Undrar om han är i en svacka?

***

Det där var naturligtvis bara på skämt. Han är bra, idag också.

***

Djurdjic är vårt nya svar på Sörum med skillnaden att han lyckas allt som oftast. Tyvärr får ju inte Sörum ut lika mycket.

***

Santos. Vilken pärla. Han må vara långsam och slut. Men mål gör han när han kommer in. Har skrivit det förr och gör det igen: Pure class!

***

7100 på läktarna. Undrar hur många miljoner vi tappar gentemot budget. Förhoppningsvis täcker Europaspelets pengar även in denna förlust. Men det ÄR svårt att göra kalkyler på hur mycket publik det ska komma under ett år. Man ska vara offensiv i tankesättet men kanske defensiv när man gör kalkylen?

***

May lindades direkt kring låret. Hoppas inte det var allvarligt. 

***

Sticker ut hakan och konstaterar att det var riktigt av domarna att inte signalera för mål vid andra hörnan. Lite cred kan de ju få efter den senaste tidens problem.

***

2-2 i slutet mot Häcken och idag 1-0 och spelet var bra i första men sämre i andra. Precis när ÅFF var på väg att skaffa sig en kvittering gör vi 2-0. Har vi börjat få lite utdelning och utjämning från missflytskontot?

***

Ja missflyt är som tur. Man förtjänar det till viss del.

***

Bedoya som central mittfältare tillsammans med May gav oss ett snabbare spel via mittfältet.

***

Häcken som seriesegrare. Inte för att en serieseger skulle gynna tre andra lag som man ogillar (MFF, Elfsborg, AIK) utan för att de spelar den mest publikfriande fotbollen. Ni vet det där som MFF fick cred för 2010. Fast med Häcken stämmer det.

***

Ingen spelare föll ur ramen idag. Rachid positiv igen. (En typisk höstspelare?) Atta briljant men spelare som Stoffe och Lindström visade att de faktiskt är förtjänta plats i startelvan.

***

På torsdag är det Twente och sedan ny kamp på söndag.. Denna gång borta mot Mjällby. Håll er friska gubbar!

 

10 kommentarer

 1. Njöt lite extra av Lindströms läckra framspelning till målet och Alvaros dribblingsnummer. Kul att se att “dom gamle” fortfarande håller.

 2. Bedoyas bästa insats i HIF? Vann bollar både i dueller och i luftspelet, fördelade bra ut på kantlöparna och tog många härliga djupledslöpningar a´la Peter Wibrån i hans glansdagar samt förstås målpasset till Djurdic mål – blir något för Gashi att bita i om han ska ta tillbaks sin plats!

  Risken är att precis som med Chrisse är Bedoya både för mångsidig & lojal vilket gör att han också blir något av en “hjälpgumma” och hamnar där han behövs mest snarare än där han gör mest nytta (läs centralt) – inget absolut att klaga på Gashi men nog var det här centrala samarbetet minst lika bra som det vi såg i fjor, om än man inte ska döma efter bara 1 match så såg det ruggigt intressant ut!

  Domarna rätt? Nja, vill nog se en repris först innan jag ger dom rätt men frågan är om den g:a reprismaskinen på Olympia gått i strejk eller brutit ihop för jag såg inte en enda repris på storbildskärmen vad jag minns (i alla fall inga repriser på tveksamma situationer, så domarbasen Bosse Karlsson måste varit snabb på luren där -:)

 3. Tycker att Gashi är given eftersom han tar det defensiva arbetet och är en fruktad innermittfältare i de andra lagen. Däremot May Mahlangu har haft svårt att övertyga i år och har varit ljusår från den form han var i ifjol, ett innermittfält med Bedoya och Gashi vore förmodligen starkare och att föredra i de sista matcherna.

 4. Tycker det är bra att man inte kör en massa repriser på arenan.

  Jag har sett repriserna och bollen är inte inne i mål.

 5. Inga repriser? Om man nu visar matchen på storbild-TV inne på Olympia varför ska då bara de som sitter hemma i TV-soffan få se repriserna och inte vi som är på plats?

  Först nu har jag sett reprisen och kan bara hålla med Atta om att det inte var mål men det kunde man redan slagit fast igår om reprismaskinen fungerat som den skulle -:)

 6. Fredrik: Jag tror faktiskt man väljer att inte visa repriser av känsliga situationer. Och som sagt, jag tycker det är rätt. Anledningen? Trycket mot domarna är stort som det är, om det efter en långsam repris visar sig att domaren haft fel blir effekten negativ och det sätts ännu mer press på domarna.

  MEN jag skulle gärna se repriser men om man hade trådlösa kameror på domarna så man får se situationen från domarnas vinkel. Då tror jag rätt många skulle inse att det som ser,
  eller ofta är, “solklart” från läktaren eller reprisbilder inte är lika solklart i realtid och från domarnas position.

 7. Kan förstå att det är anledningen men just det skälet gör ju inte heller att frustration hos åskådare, spelare, tränare m.fl. blir mindre när man inte får klarhet via repriser på tveksamma situationer – men visst blir bördan stor på domaren men då måste man lösa det via kameror, tvådommarsystem eller andra sätt, för ska man locka fler folk till arenorna måste man minst ha samma utbud (och bättre förstås) jämfört med vad som bjuds hemma i TV-sofforna…

 8. Jo jag förstår din tanke. Men repriserna borde som sagt kompletteras med kameror på domarnas bröst. Det hade varit det optimala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*