I med & motgång

Dagen efter årets första förlust, verkar hos en del vara precis som dagen efter? En del olyckskorpar kraxar högjutt om att HIF’s ras har inletts. En del skriver om “Skadebekymmer” och vissa lyfter fram Elfsborg som guldfavorit? Det är bara en del av det som allmänt hos Helsingborgarna är dagen efter

Om vi bara klargör gårdagen lite kort. Förlustnollan sprack tack vare maximal otur och oflyt. Resten av matchen (ca 93 minuter) slutade 0-0. Ett resultat i sig som hade varit ganska godkänt, oavsett om det var tio eller elva man i motståndarlaget. Det handlade trots allt om mästarna i försvarsfotboll HIF mötte. Att bli besviken efter en förlust är helt ok och ganska sunt. Men det var igår, idag är det en ny dag!

***

Skadebekymmer? Jo, jag håller fullständigt med att det är skador. Bekymmer? Det är klart bekymmersamt för de inblandade. Men vilka är det som hamnat på skadelistan? Hur drabbar det laget? Jo, en utav dessa tre räknas som spelare för startelvan, enDet är ingen repris på 2009 då flertalet av nyckelspelarna blev skadade samtidigt. Det är inte bekymmersamt i mina ögon.

***

I dagsläget ligger Elfsborg nio poäng efter HIF. Elfsborg har en match mer spelad och är nio poäng efter… Om, och jag tar inte ut något i förskott…än, om HIF vinner över Halmstad på Lördag befinner sig Elfsborg hela tolv poäng efter.
Visst spelar Elfsborg bra, men… I mina ögon, (som må vara rödblåa), spelar HIF ännu bättre, hela nio poäng bättre i dagsläget.

***

Att stötta i medgång är lätt. Att stötta i motgång kräver långt mycket mer. Lika mycket som man jublar i medgång, lika mycket stöd ska man ge i motgång.
Men varför tjabbar jag om motgång egentligen… HIF hade en taskig dag igår, men att de hamnat i en motgång? Njäaee lite mer verklighetsförankrade måste väl vi supportrar vara? Hur tacklar egentligen vi supportrar en förlust? (Självrannsakan kanske…?)

***

Nej, nu ska jag f-n inte falla i gnällfällan. Vi leder serien, vi har gått otroligt mycket bättre än någon, och jag understryker någon, trodde vi skulle göra inför säsongen. Spelarna, ledarna och övriga runt HIF har visat mer kraft och potential än vi bara kunde drömma om innan säsongen startade. Trots detta är HIF fortfarande underdogs i riksmedia. Det är egentligen helt underbara förutsättningar att jobba vidare på för spelare och ledare.

***

Hej och hå, nu kör vi på!
Nu fortsätter vi den inslagna vägen och ger 100% stöttning till Conny, P-O, Sven, Pär, Marcus, Erik, Joel, Markus, Ardian, Marcus, Mattias, Christoffer, Rasmus, Erik och alla övriga som har bidragit till en helt underbar HIF-vår och som har alla förutsättningar att ge oss en helt underbar HIF-höst!

5 kommentarer

 1. Jodå, HIF har överraskat och det är ingen ko på isen efter förlusten i Kalmar men det finns anledning att reflektera över en del saker trots allt. HIF leder serien och det är såklart rättvist. Däremot är jag av den uppfattningen att spelet de bedriver kostar mycket i energiåtgång hos spelarna vilket kan resultera i slitningar (därför bra med uppehåll)och att truppen är tunn samt att anfallet saknar tillräcklig spets. Det kan kosta i längden eftersom jag anser att såväl MFF som Elfsborg står bättre rustade. Matchen mot Kalmar särskilt i andra halvlek tyder på svårigheter att vara innovativa med tanke på de oändliga inläggen och om det skulle vara inlägg så begriper jag inte att man låter hela fyrbackslinjen stanna kvar samt Lantz i sin nerdragna position? Trots dessa invändningar är jag både stolt och glad över HIF:s insatser så här långt.

 2. Matjord:
  Nu blev jag nyfiken, hur motiverar du att MFF och Elfsborg står bättre rustade? Har du koll på vad de har bakom startelvan?

  Elfsborg står inför en svår höst, då förmodligen Avdic och Bajrami lär försvinna. Mig veterligen finns det ingen som hoppar in och ersätter dessa ur den egna truppen. Att då köpa in en/två spelare som ska spelas in laget och spelsystemet blir svårt. Därför tror jag inte ett dugg på de gula från Borås 😉

 3. Fredrik:

  Är själv en uppflyttad HIFare till borås och det är tyvärr så att min sambos familj följer Elfsborg lika extremt som jag följer HIF och detta gör att man fått lite info om Ellos laget. Jag måste säga att jag är mer orolig för Elfsborg än Malmö i år nu när de börjat komma igång, sticker Bajrami och Avdic så har IFE ett par hyfsat bra alternativ att sätta in, så som ishisaki när han blir frisk i sommar, Johan Larsson och Amadou Jawo och dessa är på Bajramis plats. Sen vill jag hålla med om att Avdic inte kommer att gå att ersätta vilket blir skönt HAHA det ska dom ha, men dem har juh trots allt Fredrik Berglund som iofs är lite avdankad men dom har en spelare som rätt vad det är kan komma igång i James Keeene. Sen att elfsborg har stora problem med gräsmattor och annat dylikt i sitt spel är en annan sak men kommer dom igång på alvar som dom kan och borde spela blir dom farliga =/ Men vi har ett riktigt fint försprång så det bör inte oroa oss =)

  HIF tills jag dör!

  Hoppas vi värvar Rachid oavsätt skadan han fick imot kalmar, tror han kan bli ett ruggigt fint alternativ bredivd Rasse =)

 4. Fredrik. Ja, inte för att jag har några detaljkunskaper om deras olika spelare men om jag tittar på respektive trupp så är jag rätt säker på Elsborgs manskap (oskadade) har en hög potential och även MFF . Nu bygger ju Elfsborg sitt spel lite annorlunda än både MFF och HIF men deras mittfältsuppsättning inger respekt liksom deras kassabehållning. Jag har imponerats av MFF:s spel denna säsong och tycker att de är mer gedigna än tidigare, har fler matchvinnare än HIF. Men, det är bara spekulationer…jag vill ha en forwardsförstärkning innan jag känner mig lugn. Åtminstone om vi ska vara med i guldlöpet ända fram.

 5. Matjord:
  Ja, en forward är ju på ingång iaf.
  Men i det stora hela tror jag att HIF också har rätt bred trupp, eler hur? (Det är just bara på anfallssidan vi är lite tunna än…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*