HIF har sin skyttekung – men bara på medlemskorten

Så har det oundvikliga hänt. HIF har fått förlustnollan spräckt. Jag är tacksam för att det dröjde till trettonde omgången och alls inte förvånad över att det skedde i Kalmar. Det gamla talesättet om att Smålänningar är snåla stämmer ganska väl in på KFF i synnerhet på Fredrikskans…

Framför allt är jag tacksam för att första förlusten inte kom på lördag mot HBK eftersom jag då planerar att befinna mig på Olympia. Då vill jag se laget ta tre poäng.

Det börjar sedan bli dags att summera en vårsäsong som blivit mycket roligare än de flesta av oss vågat hoppas.

Inför förra spelåret intervjuades jag av ”Bakgatan” och fick då frågan om vilka spelare jag trodde skulle bli viktigast för laget”.  Jag fick äta upp svaret, som löd ”Daniel A och Henrik”. Som ni säkert minns fick Daniel nöta bänk nästan hela säsongen.

Själv hade jag inte samma koll som Bosse Nilsson och visste alltså inte hur bra Pär Hansson var.

Han är också en av de spelare som fortsatt utvecklats och redan när jag såg hans fenomenala enhandsräddning nere vid stolproten gjorde jag samma reflektion som Fredrik Ymer gav uttryck för i sitt referat. ”Den där killen måste Erik Hamrén ta och kolla upp närmare”.

Jag vill kanske inte påstå att Pär ska gå in och sno Andreas Isakssons plats direkt, men det borde inte dröja alltför länge.

Det är förvisso inte bara målvaktens förtjänst att HIF är det lag som släppt in särklassigt minst antal mål i årets allsvenska, men Pär har stor del i att det är så.

Han har gjort några räddningar som fått mig att minnas gamla storheter som ”Rio-Kalle” Svensson och Sven Andersson.

Noterade att någon skribent tyckte att reserverna i mittförsvaret senast såg lite darriga ut. Då vill jag bara påpeka att man vinner inga matcher om man inte gör mål. Och det gjorde bevisligen inte HIF i Kalmar. Tycker nog att det var största anledningen till förlusten!

Så när det blir dags att summera vill jag återkomma till ett ämne som både jag och andra tidigare berört. Ska HIF fortsätta kriga i absoluta toppen under hösten så måste Jesper Jansson & Co fixa en anfallare som kan göra mål.

Både Rasmus och Erik Sundin har varit väldigt nyttiga under våren – men de har producerat alldeles för få mål!  Kalla mig gammaldags om ni vill, men jag vill se anfallare som gör mål. Inte minst detta år då vi har gamle skyttekungen Krister Granbom på medlemskorten!!!

www.rolandnordqvist.com

3 kommentarer

  1. Tycker om Rolands krönikor, men lite korrekturläsning skadar inte. Med “Baksidan” avses “Bakgatan” va? Och Pär Hansson.

1 trackback/pingback

  1. HIF – låt serieledarmustaschen stanna! | Skäggbloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*