Hur privat är privatlivet nuförtiden?

“Hell hath no fury like a woman scorned”

Att Alexander och My Gendt ligger i skilsmässa har inte undgått någon-den har kunnat följas i realtid på My Gerndts blogg under de senaste månaderna. Alex var till en början tyst om skilsmässan men inför allsvenskans premiär talade han ut i media om sin familjesituation. Privatlivet fläks ut i media vitt och brett-detta hade varit otänkbart för säg 15 år sedan men i ett samhälle där “Big Brother” och annan förnedringsunderhållning verkar vara idealet så är det fullständigt naturligt. Antar jag?

Ifall jag förstått det hela rätt, och det är inte säkert då jag sitter 862 mil från Olympia och skriver detta, så har Alexander hittat en ny tjej och snabbt begärt skilsmässa från sin fru My som är mamma till deras två barn.

Förstår fullständingt att My går i taket, här har hon kämpat på med sin man då han harvat runt på bänkar och grusplaner i AIK, Sirius, Gefle innan genombrottet kom i HIF-då dumpar han henne direkt! Kanske inte ett av Alex snyggaste ageranden?

Från My´s blogg kan man konstatera att hon är en känslomänniska och att hon verkligen älskar/älskade Alex och att hon känner sig oerhört sviken och övergiven.

I min egen vänkrets har jag upplevt hur smutsig en skilsmässa kan bli-ju mer förälskade paret har varit i varandra, ju mer smutsig tenderar skilsmässan att bli. Tyvärr.

Det finns egentligen bara två förlorare här.

Nej, inte Alex eller My. Inte HIF publiken som får se sin stjärna springa runt ofokuserad på planen. Inte de utländska klubbar som ser sin potentiella sommarvärvning gå ner sig i personliga problem. Inte HIF´s sportchef Jesper Jansson eller Alex agent  Per Jonsson. Inte ens Erik Hamrén som ser sitt nya landslagsfynd stoppa upp i sin utveckling.

De två förlorarna är Alex och My´s båda små barn Leo och Leia. Ingen annan.

Det är först när Alex och My börjar sätta dem före sin personliga vendetta som det kommer att lösa sig, något man förmodligen inte begriper när känslorna svallar men jag hoppas att det finns folk runt både Alexander och My som kan “ta dem i öronen” och be dem båda tänka på sina barn i första hand.

Fotnot: “Hell hath no fury like a woman scorned” är ett citat från tragedin “The Mourning Bride” av William Congreve och lyder i orginal egentligen “Heaven has no rage like love to hatred turned, Nor hell a fury like a woman scorned,”

7 kommentarer

 1. aftonbladet publicerade ju en artikel om en allsvensk sjärna som misshandlat sin fru ett rykte tog ju fart att tråkigt nog att det skulle gälla alexander gerndt är det helt taget ur luften eller kan det verkligen ligga en sanning i det i så fall är det kanske en anledning till gerndt har andra tankar på planen.

 2. Det har lämnats in en polisanmälan gällande Gerndt. Och att privatlivet kan påverka är inget överraskande. Dock, från och med nu kommer all spekulation kring Gerndt och hans privatliv obönhörligen raderas. Om det någon gång faller en dom, friande eller fällande kan diskussionen återupptas./Redaktionen

 3. En diskussion om hur privatlivet ska få vara är välkommet. Men det här är något annat; en sammanfattning och kommentar av de uppgifter / rykten som cirkulerar. Istället för en diskussion om problemet blir den en del av det. Tycker att denna text var extremt onödig oavsett vad My eller Alexander har uttalat sig om i andra kanaler. Låt privatlivet vara så privat det nu går. Sånt här brukades kallas skvaller när jag växte upp. Inte är väl AoH en del av skvallermedia?

 4. Zeus:
  Det är ju precis det som Leif ovan säger.
  Vad gäller inlägget från Stefan, så är inte skvaller poängen, utan frågeställningen; Vad är privat?

 5. Inget av det vi skribenter skrivit om i detta fall är skvaller. Vi har tidigt, och det vet du Zeus, tagit ställningen att inte skriva skvaller om vad det än handlar om. Privatlivet är en helgd och inget som ska hängas ut offentligt.
  Redaktionens beslut att inte fortsättningsvis tillåta kommentarer i det specifika fallet visar på denna inställning.

 6. Källa är alltså My Gerndts blogg?

  Ao men då stämmer det nog… Alexander är det svarta fåret… Jo tjena…

  Det enda som kan bekräftas i My Gerndts blogg är att hon.

  1. Inte är någon Shakespeare (inte ens en Lisa Marklund, och det är tämligen lågt)…

  2. Hon kanske rent ut sagt är lite korkad.

  Känslomänniska? HA! Efterbliven skulle jag vilja påstå…

  Om hon aktivt väljer att lägga ut SIN EGEN version på nätet. På en plats där hon vet om att folk läser… Ja då är det ju knappast privat längre. gräver man fram I.E mailkorrespondens. Ja då är det en annan sak. Men nu får ju bruden skylla sig själv.

  F.Ö tror jag hon har vänstrat lika mycket som Alexander. Men att Gerndt skulle vara den där helyllekillen som hanutger sig för att vara är bullshit, det är väll knappast skvaller längre, det står väll tämligen klart…

 7. Det här är absolut sista inlägget in denna diskussion. Och är du så dum så du tror att My Gerndts blogg skulle vara källan? Där har inte stått ett ord om polisanmälan…

Kommentarer är stängda.