Honom skall vi ha!

Eller…ska vi det?

De senaste veckorna har det som började som viskningar successivt stegrats till rop: Erton Fejzullahu, honom vill vi ha. Det har surrats en del om Mjällbys målgörare bland fans och enligt Expressen har hans framfart även uppmärksammats av HIF.

10 mål på sju matcher. Lägg till mål mot både Hammarby och MFF i Svenska Cupen. Det är klart att det imponerar.

Borde HIF värva Erton? En ständigt växande skara HIF-supportrar skulle svara ett otvetydigt “JA!” på den frågan. Själv är jag inte så säker. Vill vi ha Erton – och vill Erton till HIF?

Skulle Erton platsa i dagens HIF? Har jag förstått det rätt är Erton renodlad anfallare. Rätta mig gärna om jag har fel och han kan spela på mittfältet; jag har aldrig sett Erton Fejzullahu in action. Skulle han konkurrera ut Henrik Larsson och Rasmus Jönsson? Alternativt hypnotisera Bosse och få honom att spela 4-3-3? Förmodligen är det bra mycket enklare att göra det senare.

Nej, jag tror inte Erton platsar i årets HIF utan skulle bli en stark back up. Johan Oremo var väl i det närmaste klar, men det stupade på att Johan ville vara säker på en plats i startelvan och konkurrensen med Henke och Razak avskräckte. Risken är ganska stor, tror jag, att Erton tänker i liknande banor.

Och om (och det är ett STORT om: Att leverera i superettan är en sak, allsvenskan en annan) Erton konkurrerar ut Rasmus, vad händer då? Har vi just lagt en halvstor summa pengar på att ställa en av våra hetaste talanger utanför startelvan? Är Erton vekligen så bra?

Nej, känslan är att värvar vi Erton är det som back up och för säsongen 2010.

Ok, vill Erton till HIF om han bara får stå på tillväxt till nästa år? Det finns säkert 5-10 klubbar från SAS-ligaen och Allsvenskan som öser locktoner över Erton. Danskarna (och MFF) har ekonomin att erbjuda en bra mycket högre lön än HIF. Sannolikheten att platsa i Malmös anfall (eller i ett antal danska klubbar på, säg, under halvan i SAS-ligaen) är troligen mycket högre än i ett HIF med Henrik Larsson.

HIF har ett för bra anfall och för svag ekonomi: Därför tror jag att andra klubbar ligger bättre till hos Erton Fejzullahu än just HIF.

*****

Om några timmar är det dags för ett skadeskjutet Trelleborg. På papperet en match vi borde vinna. Jag tror att vi klarar det. Inte minst eftersom vårt försvarsspel varit mycket bra sedan träningsmatchen mot just TFF: När hade vi så många nollor i protokollet senast?

Förra årets champagnefotboll var vacker att se – när det fungerade. Årets HIF är inte sprudlande offensiva men förvånansvärt solida bakåt. Det lönar sig i längden.

3 kommentarer

 1. Kan hålla med till viss del, men erton känns (utan att ha sett honom live) som en riktig karaktärsspelare, en fixstjärna som jag tror skulle passa i HIF. Vi har utan tvekan allsvenskans bästa anfallspar i men bakom dessa herrar finns inte mkt att hämta. Vid (gud förbjude) skada på någon av dessa så känns HIF kraftigt försvagade. Tycker vi har en bra bredd på mittfält även på backar i dagsläget, men i anfallet känns det väldigt tunnsått.

  Det som talar för att erton väljer HIF tror jag grundas på henke såklart, aktraktiv fotboll,ungt spännande lag och att man kan erbjuda bra med speltid, även som inhoppare. Eftersom det är mååånga matcher kvar och avlastning behövs. Det är ju även en prestigevärvning som kan ge riktigt bra avkastning!

  Slå till innan det är försent!

 2. Håller med da man. Vi besitter iofs Allsvenskans vassaste anfallspar men vid en skada på en av herrarna Larsson/Jönsson och ser det inte alls lika roligt ut längre. Ok man kanske inte ska värva en dyr spelare bara för att sätta honom på bänken, men med bakgrunden att vi inte vet hur länge till Henke är sugen på att spela så hade det varot en intressant värvning.

  Vi är på vääääg!

 3. Håller med, och förstår JJ.
  Det kan inte vara lätt att värva “förstärkningar”, när man har landets bäste-och en av landets mest lovande spelare!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*