Dags för ny derbyvinst!

Dags för derby igen, TFF gästar ikväll Olympia i en match som bara ska vinnas av HIF. Visst, TFF är bra numera och har en bra trupp och kanske allsvenskans bästa tränare ( åtminstone med klubbar med mindre resurser) men i kvällens match så saknar TFF nästan en hel startelva och en klubb av TFF:s storlek har inte bredden att klara en sådan situation. Det jag är orolig för är att vi ska få en repris på Halmstad matchen när det gäller att ta vara på målchanserna, efter 3-0 mot BP och 7-0 mot Gunnilse så kan det vara dags för en reaktion. Förhoppningsvis fortsätter vi istället på den inslagna vägen…

***

Drugge och Bengtsson är inte med ikväll och Pode har varit småskadad under förra veckan. Ljuv musik…

***

Är det inte dags att ge Sundin chansen istället för Makondele?

****

Skånska dagbladet skriver idag om att HIF och MFF gett sig in i kampen om spelaren som kommer bli ett hett villebråd för nordiska klubbar under sommaren, Erton Fejzullahu. Mjällbys skyttekung nämner att han vill till en klubb med en mening bakom köpet, detta tror jag kan gynna HIF kontra MFF. MFF värvar spelare till höger och vänster och försöker anpassa spelsystem efter spelarna medans HIF har en uttalad satsning på ungdomar där Erton vet att han kommer få speltid i anfallet. Sedan lockar givetvis Henrik Larsson…

****

Dock tror jag inte HIF och MFF är ensamma om att jaga Erton…

***

3-1 till HIF ikväll och Rasmus gör sina första mål på Olympia för året.

2 kommentarer

  1. In med Sundin. Ut med Makondele. René är inte i form för tillfället, och Sundin har ju levererat i U21 och cupen på siståne. Eller ge åtminståne dem vars en halvlek. Har man nåt att förlora på det?

  2. Har jag förstått det hela rätt är Erton renodlad anfallare och då tror jag vi faller på Lex Oremo.

    Henke och Rasmus är rätt givna i dagsläget. Då tror jag att en spelare som Erton inte vågar välja HIF av rädsla för att inte få spela. Och även om Erton skulle ta en plats, varför betala 2-5 Mkr (och sannolikt en klausul att få gå för ett visst belopp) för en spelare som kanske är marginellt bättre än Rasmus? Om han nu är bättre – Rasmus levererar i Allsvenskan, Erton i Superettan.

    Då är nog chansen att ta en plats lite bättre i MFF, men i slutändan tror jag att det blir Danmark. Deras löner ligger högre och spelmässigt är SAS-ligaen ett snäpp högre än Allsvenskan. Ett lag på, säg, den undre halvan skulle ge hyfsade chanser till att spela och ändå utvecklas på en lagom(?) nivå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*