Simon says…

Några korta frågor till Simon Bank på Sportbladet.

Det har spelats nästan en tredjedel av den allsvenska säsongen nu. Har du  reviderat HIF’s chanser att ta sm-guld i år? (Du tippade att de skulle  hamna strax under toppen.)
– “Det är klart att HIF kan ta guld, men då måste de en gång för alla ha gjort upp med HIF-sjukan att helt plötsligt hamna i negativa sviter med tre-fyra horribla matcher i rad. Har de gjort det? Inte en aning. Men högstanivån är ju absolut av den sorten att de är en guldkandidat.”

Det spekulerades i riksmedia innan säsongen att försvaret var HIF’s  svagaste lagdel. Hur tycker du HIF har skött sig i försvaret än så  länge?
– “Mycket, mycket bra. Hansson är den bäste av många bra unga målvakter. Utstrålning, bra fötter, självförtroende – och det måste man nog ha för att peta Daniel Andersson (ja, kanske inte just bra fötter då, men resten). Joel Ekstrand är en Beckenbauer-cool katt i mitten, och de andra småkillarna gör sitt och lite till. Det har sett överraskande bra ut, men det är en lång säsong och klichén om unga spelares ojämnhet är ju mer än en kliché. Det kommer att komma svackor.”

Vilken spelare i HIF tycker du har överraskat mest positivt, och 
varför?
– “Varken Ekstrand eller Jönsson är ju överraskningar, så jag säger Hansson. Att han kunde vara så snygg i sitt målvaktsspel visste jag inte alls.”

Det skrivs mycket om plastgräsets vara eller icke vara, vad är din 
synpunkt i den frågan?
– “Plasten är självklart en enorm tillgång för att öka tillgängligheten och träningsmöjligheterna. Men det är klart att det måste gå att hålla arenor som Borås Arena eller – för den delen – Olympia med bra naturgräs under sommarhalvåret.”

Vi vill ju gärna tona ner debatten om domarna, men tycker du att domarna ger spelare som t.ex. Henrik Larsson för mycket fördelar?
– “Henrik Larsson får fördelar, på samma sätt som toppklubbar ofta får fördelar. Det är inget konstigt med det, det räcker med fem poängs grundkurs i hierarkisk psykologi för att förstå varför det är så. Jag köper inte upprördheten.”

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*