Hjärta eller pengar?

Glöm Thern, Hamad, Nielsen, Källström och allt annat vad anses vara klassvärvningar. Landar HIF Pär Hansson så säkrar man även titeln “Årets Mest Målinriktade Värning”. För visst är målisen från Vejbyslätt detsamma som ett klockrent statement att det ska spelas Allsvensk fotboll, på Olympia, nästa år!

Nu ska vi givetvis inte ropa hej då inget är klart men Tomas Nilsson, på HD, brukar ha bra på fötterna innan han ens skulle yppa ett ord om en ev övergång av detta slaget.

– Självklart har vi kontakter med Pär Hansson. Det är klart att en HIF-spelare där ute i proffslivet som kan tänkas bli en hemvändare är intressant för oss. Det är ingen tvekan om den saken, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till HD.

Pärs karriär inom fotbollen började i Vejbyslätt IF. Under säsongen 2008 var han utlånad till Ängelholms FF i Superettan för att utvecklas och få speltid. Han spelade samtliga 30 seriematcher för laget. Säsongen 2009 var Hansson tillbaka i Helsingborgs IF och spelade snabbt till sig en ordinarie plats mellan stolparna.


2011 var han en starkt bidragande orsak till att klubben bla vann SM-guld och målvakten spelade även till sig en plats i landslaget. 30-åringen lämnade HIF 2015, för spel i Feyenoord, och kan numera titulera sig Holländsk mästare.

Tidigare i veckan bekräftade både Pär Hansson och den holländska mästarklubben Feyenoord att den svenske målvakten lämnar klubben efter 1,5 år. Nu verkar alltså kampen, om målvaktens tjänster, stå mellan HIF och Hammarby. Med tanke på våra ekonomiska förutsättningar – mellan hjärta och pengar!

Frågan är om en av klubbens främsta i modern tid åter drar på sig HIF-tröjan redan i sommar? Om så blir fallet så kan klubben stoltsera med en av säsongens främsta värvningar inom Svensk fotboll. Och visst blir det en tydlig signal att man definitivt siktar på en snabb återkomst till högsta serien.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*