Hjältarna från 99 – Rade Prica

AOH valde under året att uppmärksamma guldhjältarna från 1999 Foto: Bildbyrån

Den 30 Oktober 1999 kunde HIF, efter 58 år, åter stoltsera med von Rosens pokal efter en avgörande seger, mot IFK Göteborg, i sista omgången. Det var HIFs sjätte guld genom tiderna. Och även om bedriften återupprepades 2011 så vill vi på AOH uppmärksamma det faktum att det är 20 år sedan som tusentals Helsingborgare  samlats vid Terasstrapporna för att fira sina hjältar. I denna serien möter ni, på nytt, spelarna och ledarna bakom bragden

Namn: Rade Prica

Ålder: 38 år

Matcher/mål under guldåret: 17/6

Var bor du nu? Bor i Lomma med min familj

Vad Gör du numera? Jag jobbar för en agentfirma som heter Nordic Sky.

Vilken roll spelar fotbollen i ditt liv? fotbollen spelar en stor roll i mitt liv. Då mitt arbete kräver att jag tittar på fotboll mycket. Dessutom har jag två söner som spelar. Så man skulle väl kunna säga att det fortfarande är fotboll för hela slanten.

Vad har du för andra hobbies? Det blir ju som sagt mycket fotboll, men annars är det väl att resa och umgås med resten av familjen.

Rade Prica under sin sista sejour i HIF Foto: Björn Wijk

Bästa minnet från guldåret? Det måste vara efter sista matchen mot Blåvitt i bussresan på väg hem och när vi blir mottagna av fansen vid trapporna nere i centrum.

Värsta minnet? Har inget dåligt minne från min tid i HIF

Märkligaste minnet? Kan inte komma på nåt just nu

Din favorit HIF:are genom tiderna? Måste säga Mattias Lindström. En vän som jag tillsammans med fick ta steget upp i A-laget och som jag spelade tillsammans med i Danmark ett tag.

Hur följer du HIF? Blir mycket på tv och diverse appar.

Vad tycker du om dagens lag? Jag tycker att det ser spännande ut. Kanske lite tunn trupp. Men i sitt bästa så kommer HIF att skapa problem för alla lag. Med en ny arena och ännu fler fans på sina hemmamatcher så kommer inga lag och hämtar några lätta poäng.

Hur går det för HIF 2019? Som jag sa så tror jag att med rätt stöd från publik så tror jag man kan skrälla och vara med i toppen. Mycket handlar om starten man får. En bra start så är allt möjligt. Det sitter i väggarna på Olympia. Man vet hur det känns att vinna och man vet hur det är att åka ner en division. Inte många lag i allsvenskan som vet hur det är att ligga i toppen och få kan hantera det. Det vet redan HIF och det är en stor fördel

Rade Prica debuterade redan 1998 (1 match) men slog igenom rejält under guldåret. Lämnade 2002 för Hansa Rostock och har därefter bla spelat i Premier League med Sunderland och i Israeliska Maccabi Tel-Aviv. I augusti 2015 återvände Prica till HIF men lämnade redan efter några månader och vände tillbaka till Israel. Spelarkarriären avslutades med spel i Landskrona BoIS 2016. Noterats för 12 landskamper och är tveklöst en av de främsta HIFarna i Europa med mästartitlar i tre olika länder

LÄS MER OM RADE PRICA HÄR

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*