HIF’are vi minns – Atiba Hutchinson

Han kom till HIF som en oslipad diamant. Just nu är det spel i den holländska storklubben, PSV Eindhoven, som gäller. I hans prisskåp finns fem guldmedaljer från hans tid i den danska klubben, FC Köpenhamn. Det är en framgånsrik resa som årets HIF:are, anno 2005, har varit med om.

Atiba Hutchinson spelar idag tillsammans med Ola Toivonen, Andreas Isaksson och Marcus Berg i PSV Eindhoven.

– Alla tre är fantastiska, säger Atiba.

Atiba ser positivt på sin tid i HIF.

– Min tid i HIF var väldigt bra för min utveckling. Jag lärde mig en hel del då jag fick spela med några unga, talangfulla spelare och med några äldre, mer erfarna, konstaterar Atiba.

Jag blev väldigt glad att bli framröstad till Årets HIF:are, eftersom min första säsong inte var den bästa. Och jag var väldigt stolt att jag kunde komma tillbaka och supportrarna röstade fram mig till årets spelare.

I HIF tog Atiba på sig den rödblåa matchdressen totalt 49 matcher och mäktade med sex mål. Efter två säsonger i HIF flyttade Atiba över sundet och drog på sig de vita FCK- färgerna istället. I den danska klubben vann Atiba SAS- ligan fem år i rad.

– Det var en fantastisk prestation för mig. Varje titel var lika minnesvärd som den förra.

I FCK fick även Atiba uppfylla en dröm, att spela i Champions League.

– Allt hände så snabbt. Att spela mot de klubbar och spelare som jag gjorde. Det var en fantastisk upplevelse.  

 I somras flyttade Atiba från Danmarks huvudstad till holländska Eindhoven och spel med PSV.

– Att bara höra att PSV var intresserade av mig var en dröm som gick i uppfyllelse.

– Det har varit en bra start för mig och mitt lag. Jag hoppas det kommer fortsätta, för jag vill vinna titlar och utvecklas som spelare under min tid i PSV, säger en målmedveten Atiba.

I den holländska storklubben har Atiba än en gång hamnat i en klubb med flera svenskar.

– Det är väldigt trevligt att vara i en klubb där det är några svenskar. Jag tycker att Sverige är ett fint land med vänliga människor, anser Atiba.

Sist men inte minst så vill Atiba skicka en hälsning till alla människor i och kring HIF.

– Jag skulle vilja tacka dem för den möjlighet de gav mig!

3 kommentarer

  1. Har för mig att han spelade i en träningsmatch med Öster mot HIF säsongen innan han gick till det “enda” röd-blåa laget, och redan där såg man att det var en ädelsten till fotbollslirare som kunde förfinas i HIF:s regi – men inte fler matcher på 2 säsonger? Har för mig att han lirade flitigt men kanske inte så mycket inhemska & europeiska cupmatcher dom säsongerna så det inte blev så mycket mer än de allsvenska matcherna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*