Årets HIF:are vill utveckla allt i sitt spel

Det är många av de unga spelarna i HIF som har utvecklats mycket under den gångna säsongen. Dock är det en av dem som har stuckit ut från mängden, inte bara bland de unga, utan även sett över hela truppen. Detta fastlogs då AOH:s läsare sagt sitt och röstat fram Marcus Nilsson till Årets HIF:are 2010.

Grattis, du har blivit framröstad till Årets HIF:are av AOH:s läsare!

– Tack så mycket, det är väldigt smickrande och roligt eftersom det är supportrar som har röstat fram en och uppskattar det man gör, säger Marcus.

Marcus har varit stabiliteten personifierad under den gångna säsongen och har varit en av de aktörer som hållit ihop HIF:s råstarka försvar.

–  Jag tycker att jag har utvecklat det mesta ett snäpp om man jämför med förra året. Mina spetsegenskaper som snabbheten, duellspelet, och nickarna har blivit bättre. Mina svaga sidor har jag även utvecklat så som tekniken och bollbehandlingen, säger Marcus och fortsätter.

– Jag är bekväm med bollen nu och stressar inte upp mig när jag är under press, men jag kan fortfarande, och ska utveckla allt mycket mer.

Så här summerar Marcus säsongen.

– Vi började fantastiskt och hade en bra vår. Det gick dock sämre efter VM och matchen mot Örebro är den enda som vi inte har haft någon chans att vinna. Annars har det varit ett stabilt år från vår sida och jag tycker inte att vi har haft en riktig dipp.

 Det blev inget SM- guld i år, men väl en cupseger.

–   Det var ett väldigt stort plåster på såren efter det missade SM- guldet. Äntligen fick man vinna en titel.  

 Årets prestation tycker Marcus är något som HIF kan bygga vidare på till nästa säsong.

–  Om vi bara håller fast vid samma strategi som vi har nu och att vi får behålla våra spelare, så har vi verkligen jättechans att vinna SM- guld.  

Marcus kan inte lova att han stannar kvar i HIF till nästa säsong, men förutsättningarna är goda.

– Jag ska sätta mig ner med min agent och summera och få reda på vad det finns för intressenter. Dock räknar jag med att spela kvar i HIF. Vi har ju ett stundande Europaspel och det skulle vara väldigt roligt att kvalificera sig till gruppspel. Samtidigt har vi chans på SM- guld, avslutar Marcus.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*