HIFare i världen- Proffskollen

Nu börjar våra före detta HIFare komma igång allt mer i sina lag och ligor efter vinteruppehållen. Dock väntar vi fortfarande på att några ligor ska dra igång. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi Emil Krafth som trots Amiens två förluster stått för starka insatser och bidragit till mål.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg har kommit igång med säsongen igen efter vinteruppehållet. Tyvärr slutade första matchen med förlust med 1-2 mot Fortuna Düsseldorf. Alfred spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 har uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Emil Krafth och hans Amiens förlorade mot Lille med 1-2. Emil spelade hela matchen och låg bakom Amiens mål, som betydde 1-0, med en fin rush men sedan vände Lille alltså på steken och vann. Under gårdagen mötte man Lyon i Coupe de France sextondelsfinal och Emil spelade hela matchen. Dessvärre åkte man ut efter att ha förlorat med 0-2. Lyon gjorde 0-1 och 0-2 inom loppet av sju minuter i den första halvleken och detta hämtade sig inte Amiens ifrån trots att man var en man mer efter att Lyon fått Marcal utvisad i den 47:e minuten.

Alexander Kacaniklic och Nantes har gått skilda vägar och det blir nu intressant att följa vad nästa klubbadress blir. Det har ryktats om klubbar i Sverige såväl som utomlands. Alex har ryktats till HIF men källor har uppgivit att han varit på Årsta och träffat Hammarby.

Atiba Hutchinson och Besiktas firade att uppehållet i den turkiska ligan var över genom att slå Akhisar med 3-0. Atiba startade på bänken men fick hoppa in i den 84:e minuten. Ikväll möter man Buyuksehir.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa förlorade mot Caykur Rizespor med 0-1, ”Abbe” är fortsatt skadad medan Loret började matchen på bänken men hoppade in i halvtid. Under gårdagen spelade man returmötet i den turkiska cupens åttondelsfinal mot Alanyaspor. Första matchen slutade 0-0 och denna slutade 1-0 till Kasimpasa, men först efter förlängning. En stark insats från laget då man från den 60:e minuten spelade men en man mindre. Loret startade och spelade hela matchen medan ”Abbe” fortsatt är skadad.

Foto: Bjarki Tordarson
May Mahlangu håller numera till i den Bulgariska ligan Foto: Bjarki Tordarson

May Mahlangu och hans Ludogorets har uppehåll i ligan tills den 16 februari.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala går på uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Jere Uronen och hans Genk drog igång ligan genom att slå Saint-Truiden i en målrik match, sifforna skrevs till 3-2. Jere spelade hela matchen. Genk tar under lördagen emot Royal Mouscron.

Edwin Gyimahs Bidvest spelade 3-3 mot Polokwane City. Edwin fanns inte med i truppen.

Suprise Ralanis och Matthew Rusike och deras Cape Town City FC har inte spelat någon match sedan den senaste proffskollen. Nästa match är mot Kaizer Chiefs, den 2:a februari.

Den schweiziska ligan har uppehåll. Alexander Gerndt och hans Lugano spelar nästa match den andra februari.

Victor Palsson har lämnat Zürich och skrivit på för Darmstadt i den tyska andraligan. Första gången vi kan få se Victor i hans nya klubb är den 29 januari när ligan drar igång igen. Darmstadt ligger för närvarande på plats 13.

Joseph Baffo har efter korsbandsskadan och efter gått skilda vägar med Eintracht Braunschweig stått utan klubb men har nu skrivit på för Duisburg i tyska andraligan. Tillsammans med Victor har vi nu alltså två före detta HIFare att hålla ögonen på. Duisburg ligger för närvarande på plats 16 vilket innebär negativ kvalplats.

Frederik Helstrups Arka Gdynia har uppehåll och drar igång igen 10 februari. Man ligger för närvarande 10:a.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat klart säsongen efter att ha åkt ut slutspelet.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy har spelat klart för säsongen, laget missade slutspel

Norska ligan har uppehåll och kör i gång samtidigt som den svenska dvs i slutet av Mars. För Andreas Linde innebär det att hans Molde åker till Sarpsborg i premiären

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*