HIFare i världen- Proffskollen

Det nya året har börjat samtidigt som många ligor där våra före detta HIFare spelare fortfarande har uppehåll är det nu dags för årets första proffskoll. Till denna veckas ”rödblå” utlandsproffs utser vi Emil Krafth som får kontinuerligt med speltid i Amiens och gör det bra i den franska klubben.

Alfred Finnbogasons hans Augsburg spelar nästa match den 19 januari. Man gör detta i ett knivigt läge då man ligger en poäng ovanför kvalstrecket.

 Alex Timossi Andersson och hans Bayern U19 har uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Emil Krafth och hans Amiens har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog ut Valenciennes ur Coupe de France med 1-0, Emil satt på bänken hela matchen. Sedan spelade man 0-0 i ligan mot Angers, detta med Emil på plan matchen igenom. Amiens håller sig fortsatt över strecket med två poäng ner till Dijon på kvalplatsen.

Alexander Kacaniklic och Nantes har gått skilda vägar och det blir nu intressant att följa vad nästa klubbadress blir. Det har ryktats om klubbar i Sverige såväl som utomlands.

Den turkiska ligan har uppehåll vilket innebär att Atiba Hutchinson och hans Besiktas spelar sin nästa match den 20 januari.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa spelar sin nästa match den 15 januari.

May Mahlangu och hans Ludogorets har uppehåll i ligan tills den 16 februari.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala går på uppehåll och drar igång igen den tredje februari.

Jere Uronen och hans Genk har uppehåll och startar igen den 18 januari, detta gör man som ligaledare.

Edwin Gyimah under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Dalkurd 
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först slog man Free State Stars, Edwin spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Sedan förlorade man mot Kaizer Chiefs med 0-2, detta utan Edwin som inte fanns med i truppen. Bidvest leder den sydafrikanska ligan.

Suprise Ralani och Matthew Rusikes Cape Town City FC slog Supersport United med 0-1. Suprise startade och spelade 53 minuter medan Matthew inte fanns med i truppen. Cape Town ligger sjua i ligan.

Den schweiziska ligan har uppehåll. Alexander Gerndt och hans Lugano spelar nästa match den andra februari.

Victor Palsson har lämnat Zürich och skrivit på för Darmstadt i den tyska andraligan. Första gången vi kan få se Victor i hans nya klubb är den 29 januari när ligan drar igång igen. Darmstadt ligger för närvarande på plats 13.

Joseph Baffo har efter korsbandsskadan och efter att gått skilda vägar med Eintracht Braunschweig stått utan klubb men har nu skrivit på för Duisburg i tyska andraligan. Tillsammans med Victor har vi nu alltså två före detta HIFare att hålla ögonen på. Duisburg ligger för närvarande på plats 16 vilket innebär negativ kvalplats och spelar nästa match den 29 januari.

Frederik Helstrups Arka Gdynia har uppehåll och drar igång igen 10 februari. Man ligger för närvarande 10:a.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt avslutade höstsäsongen på en sjätteplats. Ligan tar nu julledigt och drar igång igen i slutet av februari. Den 34-åriga anfallaren har noterats för 10 mål den här säsongen och har ett kontrakt som sträcker sig fram till nästa sommar

HAR AVSLUTAT SÄSONGEN

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond slutade femma i den estländska ligan och Tarmo noterades för sex mål denna säsongen, inte illa för en 36-åring.

Leandro Castans Vasco Da Gama slutade på en 16:e plats i ligan. Laget slutade på 43 poäng och Sport som slutade på 17:e plats och därmed nedflyttning slutade på 42 poäng.

Den finska ligans säsong är slut och Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors blev mästare

Den isländska säsongen är över. Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik slutade på plats 8

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia har spelat klart säsongen efter att ha åkt ut slutspelet.

Ema Boatengs och Jörgen Skjelviks LA Galaxy har spelat klart för säsongen, laget missade slutspel

Andreas Linde och hans Molde har även dem avslutat sin säsong

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*