Nya klubbar och utlåningar

Även om det är stiltje på HIFs värvningsfront så rör det på sig bland en del nuvarande, och fd, spelare

I förrgår nåddes vi av nyheten att Calle Thulin lånas ut till Eskilsminne. Den 19-åriga försvararen figurerade en del på försäsongen och fick spela tre cupmatcher med HIF. Thulin gjorde dessutom ett inhopp i bortamatchen mot Landskrona BoIS. Under hösten lånades han ut till Ängelholm så A-lagsfotboll, i division 1 miljö, är han inte helt obekant med.

När nu HIF klivit upp en division så ser det ut att bli för tuff konkurrens för försvararen som initialt lånas ut fram till sommaren. Han kommer att träna med båda klubbarna men till största del hålla till hos division 1-klubben på Harlyckan. HIF har möjlighet att under låneperioden vid behov kalla tillbaka spelaren.

Vad gäller Thierry Zahui, som anlände under förra sommaren, så har han nu skrivit på för Varbergs BoIS. Speltiden, i HIF, blev minimal. Totalt blev det bara ett två minuter långt inhopp i derbyt mot hans förra klubb, Landskrona BoIS.

Zahui var en nyckelspelare i BoIS från 2016 till och med våren 2018 innan han i juni samma år skrev på ett korttidskontrakt med HIF. Men nu fortsätter alltså karriären i Varberg och Superettan för 31-åringen.

Joseph Baffos resa har satts på hold under en lång tid men nu har försvararen hittat en ny klubb. Mittbacken har skrivit på året ut för bottenlaget i den tyska andraligan, Duisburg.

Den senaste matchen som Baffo gjorde var med Eintracht Braunschweig i oktober 2017. Den slutade dock i en mardröm för mittbacken som skadade korsbandet i ena knäet.

Efter att Braunschweig sedan åkt ur 2. Bundesliga och han själv lämnat klubben har han tränat med såväl IFK Göteborg och IFK Norrköping som Värnamo och Gais. Men det blir inte spel i Sverige för Baffo, som var med och vann guld med U21-landslaget 2015, det blir i stället en ny sejour i Tyskland. Baffo har skrivit på säsong ut för MSV Duisburg (med option på förlängning), ett lag som ligger tredje sist i den tyska andraligan och kämpar för att klara ett nytt kontrakt.

Efter en höstsäsong i Västerås SK återvänder mittfältaren Yonathan Getachew till Skåne och Kristianstad FC och division 1.

Den förra sejouren i Kristianstad blev kort. 21-årigen är fostrad i HIF, men skrev inför säsongen 2016 på för IK Frej Täby. Säsongen 2018 värvades han till KFC och hann med 15 matcher från start och ett inhopp innan han lämnade för Västerås SK.

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*