HIFare i världen- Proffskoll

© Bildbyrån - 28648

Det är återigen dags att se hur det har gått för våra före detta HIFare runt om i världen. Med tanke på att det är landslagsuppehåll har vi även valt att berätta hur det går för de spelare där de representerar sina landslag. Denna veckas rödblå utlandsproffs är David Accam som gjorde ett matchavgörande mål för sitt Columbus.

AZERBADJZAN

Sabail FK, där Oke Akpoveta spelar, har spelat sin sista match för säsongen. Laget slutade trea i ligan vilket innebär kval till Europa League.

I Gabala hittar vi Lalawele Atakora, som också sin sista ligamatch för säsongen. Laget slutade fyra i ligan.

BELGIEN

Jere Uronen som har en säsong bakom sig där han och hans Genk blev belgiska ligamästare var inkallad till den finländska landslagstruppen. Det blev två matcher och två vinster för finnarna i EM-kvalet, båda matcherna vanns med 2-0. Först mot Bosnien och sedan mot Lichtenstein. Jere spelade 90 minuter båda matcherna.

BRASILIEN

Leandro Castans Vasco Da Gama vann mot Internacional med 2-1, detta utan Castan som hålls borta från spel på grund av en lårskada.

ESTLAND

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond har inte spelat sedan senaste proffskollen då man spelade 1-1 mot Levadia.

FINLAND

Hannu Patronen och hans IFK Helsingfors har inte spelat, på grund av landslagsuppehåll sedan senaste vinsten mot VPS.

FRANKRIKE

Emil Krafth vars lån nu blivit en övergång till Amiens har spelat klart säsongen. Laget slutade på en 14:e plats till sist. Emil är var i vanlig ordning inkallad till landslaget men fick inte spela mot varken Malta eller Spanien.

ISLAND

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik har inte spelat sedan senaste proffskollen när man besegrade HK med 2-1.

KANADA

Alexander Achinioti Jönsson har flyttat över Atlanten till Kanada och klubben Forge FC. Man förlorade med siffrorna 2-1 mot Cavalry och Alex spelade hela matchen.

 

 

KAZAKSTAN

Ordabasy, dit May Mahlanguär utlånad, har inte spelat sedan senaste proffskollen då man besegrade Okzhetpes med 3-0.

NORGE

Matthew Rusike spelar numera i Stabaek. Laget har inte spelat sedan senaste proffskollen.

Molde, där Andreas Linde, spelar har inte spelat sedan senaste proffskollen.

I Lilleström, hittar vi Arnor Smarason. Laget har inte spelat sedan senaste proffskollen.

POLEN

Frederik Helstrups Arka Gdynia har spelat sin sista match för säsongen. Laget slutade femma.

SCHWEIZ

Alexander Gerndt och hans Lugano har spelat säsongens sista match. Laget har gjort en fin säsong och slutar trea vilket innebär att man är klara för Europa League. Alexander slutade på 9 mål och sex assist denna säsong.

SYDAFRIKA

Edwin Gyimahs Bidvest har spelat säsongens sista match, laget slutade trea i ligan.

I Cape Town City FC spelar Suprise Ralani, och laget har spelat säsongens sista match. Man slutade fyra i ligan.

TURKIET

Atiba Hutchinson och hans Besiktas har spelat säsongens sista match. Laget slutade trea i ligan vilket innebär att man är klara för Europa League.

Loret Sadikus och Abdul Khalilis Kasimpasa har spelat säsongens sista match och laget slutade på 14:e plats till slut.

TYSKLAND

Alfred Finnbogasonoch hans Augsburg har spelat säsongens sista match. Laget slutade på plats 15.

Vi håller oss kvar i Tyskland men tar steget ner till andradivisionen där vi hittar Victor Palsson och hans Darmstadt. Laget har spelat säsongens sista match och man slutade på plats 10 i ligan. Victor var inkallad till isländska landslaget men fick se båda matcherna från bänken. Island slog Albanien med 1-0 och Turkiet med 2-1.

I andradivisionen håller även Joseph Baffo till, i MSV Duisburg rättare sagt. Den skadeförföljda spelaren drog korsbandet och kommer vara borta ett bra tag framåt. Hans Duisburg åkte dessvärre ur zweite bundesliga.

Alex Timossi Andersson spelar som bekant i Bayerns U19. Laget har spelat sin sista match för säsongen och man slutade fyra.

USA

Alejandro BedoyasPhiladephia Union har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först vann man mot New York RB med 3-2, Bedoya spelade hela matchen och gjorde assisten till 2-2 målet, och sedan förlorade man mot DC United i US Open Cup efter förläning och här spelade Bedoya hela matchen och drog på sig ett gult kort.

David Accam har lämnat och flyttat till Columbus. Laget vann mot Pittsburg med 1-0 och Accam blev matchvinnare med matchens enda mål.

I LA Galaxy spelar Ema Boateng och Jörgen Skjelvik. Laget gick vidare i US Open Cup efter att ha besegrat Orange County FC med klara 3-0. Ema startade och spelade 84 minuter med Jörgen var utanför truppen, troligtvis för att vilas.

VIETNAM

Monday Samuel spelar i vietnamesiska Thanh Hoa. Laget har inte spelat sedan man vann mot Nam Dinh med 3-2.

ÖSTERRIKE

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt har inte spelat sedan senaste proffskollen när man förlorade med 2-1 mot Flordsdorfer. Roman har varit utanför truppen i truppen i 9 raka matcher och den förre HIFaren sitter på ett utgående kontrakt (Juni 2019) så finns det väl en viss risk att det lutar åt klubbyte alternativt att den 20 år långa karriären börjar gå åt sitt slut för 35-åringen

 

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

 

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*