HIFare i världen

Då var det återigen dags för att se hur våra gamla HIFare har presterat ute i världen. Nytt denna vecka och som vi kommer fortsätta med är att vi varje vecka komma utse ”veckans rödblå utlandsproffs”.

Denna vecka blev ”omgångens rödblå utlandsproffs” Alfred Finnbogason var tillbaka i Augsburgs elva efter en längre skadeperiod och som han var tillbaka. Alfred gjorde hattrick när Augsburg vann med 4-1 mot Freiburg. I och med hattricket har nu Alfred gjort 25 mål i Augsburg och islänningen kom tack vare sin fina prestation med i Transfermarkts omgångens lag. Alfred sade efter matchen ”Jag var bara glad att vara tillbaka på plan, allt annat var en bonus”.

Arnor Smarasons Lilleström tog sig vidare i cupen genom att slå Bryne med 2-0, detta med Arnor på bänken hela matchen. Lilleström ska nu spela semifinal Strömgodset den 31:a oktober. Förutom cupvinsten har Lilleström även slagit Stabaek med 3-2, Arnor spelade hela matchen och assisterade till Lilleströms 1-0-mål. Detta var en väldigt viktig vinst då Lilleström i och med segern klättrade förbi just Stabaek och ligger nu på en 13:e plats vilket innebär säker mark. Det återstår sex matcher av säsongen och det är två poäng ner till Stabaek på kvalplats och lika många poäng till Start på nedflyttningsplats.

Edwin Gyimahs Bidvest mötte Rusikes och Suprise Cape Town City FC och vann med 2-0. Detta med en Edwin som började på bänken men som fick hoppa in i den 72:a minuten.

Suprise Ralanis och Matthew Rusikes Cape Town City FC spelade final i MTN 8 och vann mot Supersport United efter straffar. Suprise fanns inte med i truppen, troligtvis på grund av skada, och Rusike satt på bänken matchen igenom. I förlustmatchen mot Edwins Bidvest Bits fanns inte Suprise med i truppen, troligtvis på grund av skada nu också, medan Matt startade och spelade 67 minuter.

Loret Sadikus och Abdul Khalili Kasimpasa fortsätter att ha det kämpigt efter att ha inlett säsongen strålande. Efter fyra inledande segrar har de nu förlorat tre raka. Mot Trabzonspor i helgen tappade de en 2-0-ledning till 2-4-förlust. Loret spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort. Medan ”Abbe” fortfarande är skadad.

Olafur Skulason och hans Fylkir Reykjavik mötte Fjolnir Reykjavik i den sista matchen för säsongen och det blev en riktig urladdning från Fylkirs sida då segersiffrorna skrevs till hela 7-0. Olafur var dock inte med i truppen. När den isländska säsongen nu är slut hittar vi Fylkir på en 8:e plats.

Atiba Hutchinsons Besiktas slog Kayserispor med 2-0 och Atiba spelade hela matchen. Ikväll väntar Malmö FF i Europa League men då kommer vi inte se Atiba från start eftersom han inte är registrerad i Europa-truppen.

Lalawele Atakora och hans FK Gabala kryssade mot Keshla FK. ”Lala” startade och spelade första halvlek.

May Mahlangu och Ludogorets fortsätter sitt segertåg och besegrade PFC Cherno More Varna med 5-1. May fick hoppa in i den 74:e minuten. Ikväll väntar FC Zürich, med Victor Palsson i laget, i Europa League.

Alexander Kacaniklic är fortsatt i Nantes frysbox och fanns inte med i truppen när laget spelade 1-1 mot Lyon.

Ema Boatengs och Jörgen SkjelviksLA Galaxy vann andra matchen i rad när man besegrade Vancouver Whitecaps med 3-0. ”Ema” startade och spelade 80 minuter medan Jörgen fick hoppa in i den 88:e minuten. Galaxy är nu en poäng från slutspel med tre matcher kvar att spela.

Alejandro Bedoyas och David Accams Philadephia spelade 0-0 mot Columbus Crew. ”Ale” spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort medan David satt på bänken matchen igenom.

Amiens med Emil Krafth i laget förlorade mot Caen med 0-1. Emil började på bänken men hoppade in i den 73:e minuten.

McDonald Mariga har lämnat Real Oviedo men ännu inte gjort klart med ny klubb. Enligt italiensk media så förs det en diskussion om en återkomst till Italien för 31-åringen. Det är Serie C-klubben Cueno som vill förstärka med den förre HIFaren. Då Mariga varit klubblös har han möjlighet att finna en ny klubb.

Jere Uronens Genk har spelat en match sedan senaste proffskollen då man slog Zulte-Waregem med 4-0. Jere spelade hela matchen och var högst delaktig i segern då han assisterade till både 1-0 och 3-0-målet. Ikväll möter Genk Sarpsborg i Europa League.

Lugano har spelat en match sedan den senaste proffskollen då man spelade 2-2 mot Basel. Alexander Gerndt spelade hela matchen

Victor Palssonoch hans Zürich har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen då man först slog Sion med 2-1 och Victor spelade hela matchen. Sedan spelade man 0-0 mot Neuchatel Xamax FCS, detta med Victor i laget hela matchen. Ikväll väntar, som ovan nämnt, Ludogorets i Europa League.

Arka Gdnya med Fredrik Helstrup i elvan kryssade, 1-1 mot Legia Warsawa.

Tomer Chencinski lämnade pga för tuff konkurrens Shamrock Rovers i somras. Vår förre målvakt har ännu inte hittat någon ny klubb

Joseph Baffo och hans förra klubb, Eintracht Braunschweig, åkte ur Zweite Bundesliga. Försvararen lämnade och har sedan dess bla tränat med IFK Göteborg och stoppats från att provträna med Hamburg. De sistnämnda ansåg att Baffo inte var redo för ett provspel efter sin korsbandsskada. Han har även tränat med Värnamo. Det senaste är att han tränat med IFK Norrköping, det återstår att se om vår gamle back hamnar i ”Peking”.

Moldes kasse vaktades som vanligt av Andreas Linde när laget tog en imponerade seger mot serieledaren Rosenborg, 1-0. Laget ligger trea vilket innebär kval till Europa League.

Rafael Porcellis EC Sao José slog med Farroupilha 0-2.

Tarmo Neemolo och hans Paide Linnameeskond föhar spelat två matcher sedan senaste proffskollen. Först förlorade man mot Levadia Tallin med 1-4 och i denna match fick Tarmo hoppa in i den 80:e minuten. Sedan vann man mot FC Kuressaare med 3-1 och i denna match spelade Tarmo hela matchen.

Hannu Patronen och hans HJK Helsingfors som blev finska mästare förra omgången spelade 0-0 mot FC Honka. Hannu spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort.

Bayern Münchens U-19 där Alex Timossi Andersson spelar har sedan senaste proffskollen spelat två matcher. Först slog man Stuttgarts U-19 med 2-0. I denna match fick Alex starta och spela 67 minuter. Sedan spelade man 2-2 mot Ajax U-19 i Uefa Youth League och i denna match fick Alex sitta på bänken matchen igenom.

Robin Simovic och hans Omiya Ardija förlorade mot Avispa Fukuoka med 1-3. Robin satt på bänken och fick hoppa in i den 83:e minuten.

Roman Kienast och hans Wiener Neustadt förlorade med 0-3 mot Ried. Roman fick börja på bänken men fick hoppa in i halvtid.

Leandro Castan och hans Vasco da Gama har spelat två matcher sedan den senaste proffskollen. Först kryssade man, 1-1, mot Santos och i denna match spelade Castan hela matchen. Sedan kryssade man 1-1 mot Paraná och i denna match startade Castan men drog på sig ett rött kort i den 57:e minuten.