Är Granen på väg att göra en ”Henrik Larsson”?

Under eftermiddagen kommer det uppgifter, från FotbollDirekt, om att Manchester United visat intresse för att värva HIFs försvarsgeneral, Andreas Granqvist, i samband med transferfönstrets öppning i Januari

Under VM i Ryssland blev den 33-årige mittbacken blev ansiktet utåt för den svenska landslagssuccén. Trots ett stort intresse från ett antal utländska klubbar valde Granen att vända hemåt, till HIF, med målsättning att spela upp klubben i Allsvenskan. 
Där han skrev på för tre och ett halvt år som spelare, och ytterligare tre år som sportchef efter karriärens slut. Det mesta tyder på att HIF närmar sig en allsvensk comeback men frågan är om det blir med Granqvist i laget?

Till Helsingborgs Dagblad, och deras podd, antydde Granen redan förra veckan att han inte utesluter ännu ett utlandsäventyr. Dock skall det då handla om riktigt bra sportsliga förutsättningar i klass med Champions League-spel eller i ett lag som har en möjlighet att spela hem en titel. Nu säger sig FotbollDirekt ha fått ta del av sensationella uppgifter som går ut på att Manchester United nu kommit med en förfrågan kring svensken.

Manchester United, som efter sju omgångar sladdar på en tiondeplats i Premier League, har haft stora problem i just försvarsspelet och där skulle Granen kunna bli en viktig pjäs i jobbet med att få ordning på betydligt yngre medspelare såsom Victor Nilsson Lindelöf, Chris Smalling, Marcos Rojo, Eric Bailly och Phil Jones. 

– Jag har ju vetat om att ryska storklubbar vill ha mig och fortfarande vill det. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret. Just nu kan jag inte tänka på så mycket annat än HIF. Jag vill betona att jag trivs otroligt bra i HIF, säger Andreas Granqvist till FotbollDirekt.se. och fortsätter:

– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten, betonar han.

Det återstår fem omgångar av Superettan för HIF, som enligt FD:s källor, inte skulle hindra Granqvist från möjligheten till ännu en utlandstripp om förfrågan kommer när transferfönstret öppnar i Januari. En sådan affär skulle, troligtvis, även ge klubben ett rejält tillskott i kassan men samtidigt skapa en del sportsliga problem då truppens slagstyrka snarare lär vara i behov av att förstärkas om laget når Allvenskan. Utöver det rent sportsliga så har ju Granen redan tagit klivit in i sin framtida roll, som sportchef, vilket kanske inte är helt ultimat i det ev läge där HIF skall rusta för en återkomst i den högsta serien. Om det däremot skulle handla om ett korttidskontrakt, likt Henrik Larssons vintern 2006, kan detta bli en ekonomisk jackpott för klubben.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*