Vi har fortfarande ett antal HIF:are, både gamla och nuvarande, på landslagsuppdrag vilket även fortsätter in i veckan som kommer. Här kommer en liten landslagskoll från de senaste två dagarnas spel.

Brandur Hendriksson och Färöarna tog emot Lettland i Nations League i lördags. Brandur startade som vanligt, men fick oturligt nog utgå med skada redan i matchens 11:e minut. Vi får hoppas att vår mittfältare inte är allt för illa däran, då Färöarna har match igen redan på tisdag när man möter Andorra. Hur som helst slutade matchen mot Lettland 1-1, vilket innebär att Färöarna fortsatt leder sin grupp med sju poäng på tre matcher.

Först ut ikväll var Sverige som mötte Kroatien på bortaplan, även det i Nations League. Samtliga spelare med HIF-anknytning, det vill säga Emil Krafth, Martin Olsson och Jordan Larsson, fick nöja sig med att sitta på bänken. Matchen slutade 2-1 till Kroatien, vilket innebär att Sverige ligger på sista plats i Nations League-gruppen. Nästa match är på onsdag då man möter Portugal på bortaplan.

201007 Jordan Larsson and Martin Olsson of the Swedish national football team during a training session on October 7, 2020 in Stockholm.
Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0032

Parallellt med den matchen spelade Finland hemma mot Bulgarien. Jere Uronen spelade hela matchen samt stod för en assist, när Finland vann med 2-0. Segern ikväll innebär en finsk andraplats i Nations League-gruppen inför hemmamötet med Irland på onsdag.

Sist ut var Island, där både Finnbogason och Palsson startade i hemmamötet med Danmark. Finnbogason startade på topp, medan Palsson startade i sin lite ovana position som högerback. Matchen slutade 3-0 till fördel för Danmark, efter att Finnbogason bland annat tvingades utgå med skada i den 12:e minuten. Island ligger därmed sist i sin Nations League-grupp, med noll poäng på tre matcher.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!