Jesper Lange drömmer om en tränarkarriär

170529 Helsingborgs Jesper Lange under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Syrianska FC den 29 maj 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Efter att ha lagt skorna på hyllan tidigare i år har nu ett nytt kapitel öppnats i Jesper Langes liv. Till bold.dk säger vår förre anfallare, som nu är 34 år gammal, att han drömmer om en karriär inom tränaryrket.

På totalt 332 matcher gjorde Jesper Lange 73 mål och 36 assist i sin karriär som fotbollsspelare. 34-åringen lade skorna på hyllan i januari i år efter en sista sejour i Middelfart Boldklub, samt en match i Jyllandslaget Saedding/Guldager IF. I den sistnämnda klubben befinner sig Lange även nu när hans spelarkarriär är över, där han har en deltidsroll som individuell tränare. Förutom den rollen har Lange faktiskt också varit spelande assisterande tränare i Ringköbing IF, vilket var laget som han gick till efter att ha lämnat HIF i 2018.

I en intervju med bold.dk talar Jesper Lange om hur drömmen om att bli tränare nu är i rullning. Den stora passionen verkar ligga i en mer specifik tränarroll där Lange skulle ha hand om spelarna på ett mer individuellt plan, framförallt vad gäller anfallsspel. All den erfarenhet som vår gamla publikfavorit har plockat på sig som anfallare, anser han vara något som gett honom insikt kring hur en anfallare ska både tänka och agera framför mål. Han har även sedan spelarkarriären tagit slut, tagit ett riktigt djupdyk i matcharkiven och verkligen analyserat hur målen blir till.

170501 Helsingborgs Jesper Lange jublar efter att ha gjort 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Degerfors den 1 maj 2017 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Under sista spelåret i 2019 tog Jesper Lange sin A-licens som tränare, med ambition att fortsätta på samma spår och kunna göra tränaryrket till sitt leverne. Just nu plockar han på sig erfarenheter av yrket i sin deltidsroll i Saedding/Guldager, med hopp om ett heltidsjobb på elitnivå inom en snar framtid. Väl där utesluter Lange inte heller en roll som huvudtränare i framtiden, men det är inget som är i planerna just nu.

Vi på AlltOmHIF önskar Jesper Lange stort lycka till i sin kommande tränarkarriär, med hopp om en eventuell återkomst på Olympia någon gång i framtiden.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*