Jere Uronen är som bekant uttagen till Finlands EM-trupp i landets första stora mästerskap någonsin i fotboll. Igår mötte man Belgien i den tredje och avgörande omgången av gruppspelet, och Uronen spelade från start.

Efter en knapp 1-0-förlust mot Ryssland var Finland under måndagskvällen tillbaka på hästen, då man mötte åttondelsklara Belgien i den sista och avgörande omgången av gruppspelet. Seger skulle innebära avancemang, men även ett oavgjort resultat skulle kunna innebära slutspel.

Uronen spelade återigen från start, som ytterback på vänsterkanten, i den fembackslinje som tränaren valde att ställa upp med ännu en gång. Matchen var väldigt ensidig med ett Finland som mest försvarade sig. Uronen blev sedan utbytt efter 70 spelade minuter i matchen som kom att sluta 2-0 till Belgien efter mål i 74:e samt 81:a minuten.

Samtidigt som Finland alltså förlorade sin tredje gruppspelsmatch så vann Danmark över Ryssland med hela 4-1, vilket innebar att Danmark knep andraplatsen i gruppen och därmed säkrade avancemang. För Finlands del ser det mörkt ut. En tredjeplats i gruppen, med endast tre poäng totalt, innebär att man får förlita sig på andra resultat för att eventuellt hamna bland de fyra bästa grupptreorna.

Föregående inlägg Smått och gott i HIF-världen…
Nästa inlägg Thörn och talangerna: Ervin Gigovic ”Familjen är det viktigaste”

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: