Henrik Larsson -”Jag kommer inte träna någon klubb i varken Sverige eller Skandinavien”

Henrik Larsson under sin, kanske sista, tränarperiod i klubben Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Tränarsejouren i HIF blev den sista, i Skandinavien, för Henrik Larsson. I en intervju med brittiska Daily Mail berättar vår förre tränare dessutom att han tackade nej till att ta över Celtic

– Jag kommer inte träna en klubb i varken Sverige eller Skandinavien. Som spelare spelade jag på den högsta nivån, och jag vill se om det är möjligt att nå samma nivå som manager. Men varför vill jag till England? Det är kulturen och kärleken till sporten som lockar. Men jag kan acceptera att ägarna i Premier League inte vill ha mig som sin chef. Jag kan acceptera det. Jag är inte rädd. Jag tror på mig själv. Jag behöver inte arbete en dag mer i mitt liv, men jag älskar spelet.

Som spelare var han en av Sveriges främsta genom tiderna. Men när det kommer till jobbet som tränare har den förre skyttekungen mycket kvar att bevisa.

Landskrona BoIS, Falkenberg och HIF har samtliga fått ta del av hans tjänster sedan ha la skorna på hyllan 2009. I somras var han tillbaka i HIF men valde att, under uppmärksammade former, lämna klubben efter bara två månader. Nyligen var han nära ett nytt jobb, i engelska Southend, men en av de tilltänkta kollegorna drog sig ur och jobbet gick istället till den förre Tottenham/Arsenal spelaren Sol Campbell

Den tidigare Barcelona-anfallaren och VM-bronsmedaljören berättar dock att han erbjöds jobbet som tränare i Celtic 2015, men tackade nej.

– Jag erbjöds jobbet när jag var tränare för Falkenberg. Jag hade möte med ägaren och en annan styrelseledamot, och de ville ha mig. Men jag ställde några frågor om olika saker och jag var inte riktigt nöjd med de svar jag fick.

Var nästa destination för en av HIFs främsta spelare, genom alla tider, blir återstår att se även om vi nu vet att han inte lär dyka upp i någon av de nordiska klubbarna

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*