HIF välkomnar Nordmark och Uronen

Knappt hade mina tangentslag hunnit tystna från mitt inlägg om att Holgersson lämnat förrän jag nås av ett pressmeddelande från HIF där två nya spelare presenteras, en dag tidigare än beräknat.

HIF har alltså gjort klart med de första förstärkningarna inför 2012 lagom till återstarten under dagen. Det är förre IF Elfsborg-spelaren Daniel Nordmark och finske Jere Uronen från TPS, Åbo.

Jag vill vinna titlar och man verkar veta hur man gör här nere i Helsingborg. Och just nu vill jag bara komma igång med alla förberedelser inför nästa säsong, säger Daniel Nordmark.

Att komma till svenska mästarna inspirerar honom och han är inte rädd för konkurrensen i laget utan ser det som en sporre.

Jag vet att jag kommit till ett bättre lag. Vi hade alltid svårt mot HIF och förlorade oftast. Jag känner till de flesta i truppen. HIF har många spelare som sticker ut, jag skulle kunna räkna upp nästan alla spelarna.

Om Daniel Nordmark är någorlunda känd för de flesta, så är det precis tvärtom gällande Jere Uronen. Men jag hittade ett märkligt klipp från Tuben där uppenbarligen Uronen gjorde ett fatalt misstag och fick sedan inte berätta om detta för tv-reportern?

(Ni som kan finska får gärna översätta, för vem litar på Google-translate…)

4 kommentarer

  1. HIF har tappat ett relativt stort antal spelare från förra årets trupp och idagsläget har man 2 st mittbackar! Nordmark vet jag inte mycket om och den 17-årige finnen kan väl knappast vara redo att axla ett för stort ansvar? Inte utan att jag känner viss oro med tanke på att träningen startar idag och att jag helst ser truppen rimligt färdig i god tid. Kanske en för oss okänd argentinsk forward dyker upp i slutet av veckan? Just nu känns det som om flera av våra konkurrenter ligger längre fram än HIF. Jag hade helst sett 1 klass-mittback snabbt och en riktigt duktig innermittfältare. Men trots oron så litar jag på Jespers förmåga som sportchef och pengar lär ju inte saknas i år?

  2. Visst finns det kosing även efter investerare & spelares tidigare klubbar fått sin andel men sen är en viktigt grej för en långsiktig sportslig satsning att klubben betalar tillbaks lånet till kommunen. Hänger detta med som ett ständigt svart moln är det svårt att satsa fullt ut, vad gäller spelare, sponsorer, staden osv.
    Men även efter en tillbakabetalning har vi ändå pengar att satsa men gäller att ha 2 viktiga ting i tankarna då: vi är där vi är i näringskedjan vad gäller klubbar & transferbelopp samt undvika samma “ekonomiska” doping som skedde inför senaste CL-äventyret – HIF har inte råd med att lösa en spelare som Peter Larsson och framförallt nu när det blivit infekterat med FCK. Visst är det larvigt från deras sida om de är långsinta men kanske girigheten från HIF:s sida var det som ligger bakom allt då en deal med Gerndt & Larsson löst en stor del av det nuvarande problemet med 2 ordinarie mittbackar i truppen. Och ändå fortsatt inneburit ett kassatillskott…
    Däremot hade att signa en massa dyra kontrakt (och kanske då börja med Hogge) för att satsa fullt ut på CL kunnat kosta klubben lika dyrt som senast då årligt återkomande Europacupspel inte är en given garanti (se på MFF:s satsningar som kommer att märkas nu när det inte blir Europaspelnästa år). Dessvärre är det tunt nu i de yngre leden sett till fjolårets U21-matcher vad gäller en ny Joel eller Mackan – tur att Patronen är kvar i träning för snart får nog J.J. erbjuda honom ett nytt prestationsbaserat kontrakt som är rätta vägen att gå i spelaraffärer!

  3. Jag håller med dig, Fredrik forever red&blue, om vikten av att inte inteckna föreningens framtid. Ekonomin är mycket viktig och jag tänker inte helleer att just P. Larsson är den tänkbara mittbacken utan ser en fortsatt satsning på unga och utvecklingsbara spelare som viktig och att HIF värnar om en stabil nationell toppnivå. CL får ses som bonus. Jag vill helst att truppen är tillräckligt bred vad gäller kompetens, utveckling och konkurrens. Lite synd att inte fler talanger finns att tillgå i de egna leden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*