HIF väljer att inte överklaga

HIF och Djurgården hade fram till idag på sig att överklaga Disciplinnämndens beslut om att den avbrutna matchen skulle sluta 1-1. Något som ingen av klubbarna väljer att göra. 

30032014-IMG_2870
Vi vill som förening lägga det här bakom oss och blicka framåt. – Claes Ohlsson

Djurgården gick redan tidigt ut och deklarerade att man inte skulle överklaga men HIF inväntade beslutet om böter. När det kom ansåg HIF att nämnden gick emot sig själv när man i beslutet om att slutresultatet skulle skrivas till 1-1, som var den aktuella ställningen då matchen avbröts, avskrev Djurgården från ansvar då man i bötesfrågan senare bötfällde klubben för planstormningen.

HIF menade att om man avskriver Djurgården från ansvar i det ena fallet borde det inte kunna ge dem bötesbelopp i det andra fallet. Därför funderade man in i det längsta på om man skulle välja att överklaga nämndens första beslut. Något man nu alltså säger att man inte kommer göra. “Vi kan förstå det sympatiska i 1-1-domen med tanke på omständigheterna och det tragiska som hände. Det enda sättet för oss att driva det här vidare hade varit genom att kräva 3-0 till oss, men det är vi inte intresserade av. Genom att kräva det kan vi framstå som giriga i jakten på två extra poäng och det har aldrig varit vår avsikt. Om vi hade överklagat domen så hade det varit för att testa principen.” säger ordförande Claes Ohlsson till Kvällsposten.

“Både HIF och Helsingborgs stad har tagit oförtjänt mycket skada de senaste veckorna. Att dra upp det här igen skadar oss ännu mer och därför väljer vi att avstå överklagan.” säger han och fortsätter “Vem eller vilka ska ha rätt att bryta matcher? Den här gången var det ett tragiskt dödsfall som föranledde planstormningen. Nästa gång kanske det är en person som ligger i koma, och gången efter det en misshandel. Var ska vi dra gränsen? Det här är frågor som kan vara jobbiga men inom svensk fotboll måste vi fundera kring det.”

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Att det sportsliga resultatet blir 1-1 kan man inte klaga på, men de ologiska kullerbytor av högre art som disciplinnämnden bjuder på borde lett till att man överklagat den delen av beslutet.T.ex. kunde ju de händelser med stolskatsning, mindre anlagd brand & andra exempel som Martin Klinteberg gav exempel på, varit något att ta upp då dessa händelser verkar helt ha gått förbi matchdelegaten från SVFF…

    Sen är det å andra sidan bra att släppa det, gå vidare & hoppas framför allt att det inte händer igen! Men om så hemska tanke skulle ske, att disciplinnämnden tills dess tagit sig en ordentlig funderare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*