Inför semifinalen i Svenska Cupen

Stoffe har firat många mål under sina år i HIF

I morgon drar den igång. Derbyveckan. Under morgondagen är det mötet i Svenska Cupen i Malmö mot Malmö. En vecka senare är det dags för allsvenskt möte lagen emellan fast då på Olympia. 

130331_Christoffer_Andersson4
Christoffer Andersson vet vad som gäller i morgon.

Matchen i morgon är så mycket mer än ett Skånederby. För HIFs del gäller det att vinna för att ha en chans på att ta sig ut i Europaspel redan denna säsongen. “I år är det vår enda chans att få spela i Europa League. Vi måste först slå MFF i semifinalen och sedan vinna finalen om vi är med där för att få spela i Europa.” säger Christoffer Andersson till Helsingborgs Dagblad.

“Det är derby och en utmaning som är den svåraste man kan ha i svensk fotboll just nu – att möta ett formstarkt Malmö med mycket självförtroende. Ska vi ta oss vidare måste vi göra en prestation som är på toppen av vår förmåga.” säger Roar Hansen till HIF.se och påpekar att man inte kan åka till Malmö och tro att man ska vinna utan att hitta det egna spelet.

Foto: Bjarki Tordarson
Roar ser fram emot semifinalmatchen.
Foto: Bjarki Tordarson

Både Roar och “Stoffe” ser fram emot matchen. “Inramningen är fantastiskt och man märker det på spelare och ledare – alla är taggade. Jag hoppas bara att det ska bli som förra året – en fotbollsfest – och att fansen kan glädjas och att man hejar på sina lag och låter det vara en fest.” säger Roar via HIF.se och till HD säger Christoffer “Det är inte svårt att motivera sig när man ska möta Malmö i en cupmatch. Ser verkligen framemot den matchen.”

15.00 blåses matchen igång och känner du att du vill ta dig dit men ännu inte har skaffat biljett så kommer här tre länkar.

Kärnan anordnar buss ner till Malmö för medlemmar.

Skånetrafiken har ett extra insatt pågatåg för just den här matchen.

Matchbiljett kan du köpa här.

Truppen är den samma som till matchen i söndags, då stod Loret Sadiku och Emil Krafth över och det är inte säkert att de kommer att spela denna matchen heller. Skadeläget är detsamma som inför söndagens match då Gustav Jarl, David Svensson och Ema Boateng gjorde långtidsskadade Andreas Landgren sällskap i sjukstugan.

Matchtruppen: 2. C. Johansson, 3. L. Sadiku, 7. M. Lindström, 8. A. Gashi, 9. R. Simovic, 10. Á. Santos, 11. A. Smárason, 13. A. Achinioti-Jönsson, 15. E. Krafth, 21. C. Andersson, 22. A. Linde (mv), 23. D. Nordmark, 24. A. Kinnander, 25. D. Accam, 26. P. Larsson, 27. M. Ekvall, 28. J. Uronen, 30. P. Hansson (mv), 31. E. Andersson, 55. A. Khalili

Björn Velander BBL

1 kommentar

  1. Emil har ju pendlat mycket vad gäller prestationer i år så här långt, men när han är på topp som hela fjolåret är han given – och given hade Lorent också varit (även om Calle J skötte sig bra sist), så har Lorent fortsatt sitt mittbacksspel i samma säkra & eleganta stil som Andy Jacobson i sina bästa dagar! Hoppas snart han är tillbaka då nästa vecka också är fullspäckad…

    Ska bli intressant se hur Roar löser forwardsfrågan, om det blir som senast eller Alvaro får chansen från start – annars kan man ju hoppas på en repris från i fjor med Alvaros inhopp, men denna gången som matchavgörande mål -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*