Semestern över för P15

Landskrona Bois – Helsingborgs IF (4-2)

Seriepremiärer i Landskrona är inte direkt något favoritscenario hos oss som är rödblå i själen. Nykomlingar till trots, så var det till slut hemmalaget som tog hem poängen fredagen den 21/8. I en match där HIF förvisso saknade ett antal spelare uppvisade man under långa perioder en dålig inställning, samt saknade ofta fokusering i avsluten.

Detta är enligt uppgift från tränarstaben ett lag man normalt sett bör slå, men man får ingalunda några poäng gratis. Förhoppningsvis tar man med sig just denna erfarenhet från denna match. Målskyttar för HIF: Erik Larsson, samt (osäker på uppgiften) Erik Kronholm.

 Helsingborgs IF – Ängelholm (4-1)

Till onsdagens match (26/8) låg fokuseringen på att täta försvarsspelet, samt att åter få fram den vilja och kunskap som laget vid upprepade tillfällen bevisat att de besitter. Avsaknaden av Erik Kronholm och William Kvist tycktes ej påverka Albert Berisha nämnvärt och inom kort var hattricket fullbordat. Ängelholm som under stora delar av första halvlek försökte ställa om snabbt och anfalla med långbollar ändrade sin taktik och förbättrade sitt spel under andra halvan av matchen. Dock lyckades de inte komma ifatt ett för dagen hungrigt och inspirerat Helsingborg. Fyran kom genom Erik Larsson som idag hade övergett sin ordinarie mittbacksposition och istället vikarierade framgångsrikt i anfallet.

Det var positivt att genomgående få se ett bra försvarsspel, en seriös inställning, samt en spontan glädje hos samtliga. Albert Berisha framhävs speciellt, inte bara för sina tre mål, men även som en positiv injektion i truppen.

Nästa match är på söndag 30/8 borta mot Åkarp och även om det saknas en del spelare pga skador så hyser man goda förhoppningar om tre poäng. Hur det gick sist de båda lagen möttes läser du här: http://www.alltomhif.se/2009/04/18/hemmaseger-for-hif%c2%b4s-p15/

Ett speciellt tack från redaktionen till Tobias Wendrup-Hedberg för uppdateringarna.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*