“Heja Helsingborsch!”

Wroclaw, Polen, tidigare Breslau i de tredje riket. Sen fick den misslyckade målarkludden från Wien hybris och gränserna fick ritas om och Breslau som vi den tiden var Tysklands fjärde största stad blev Polskt territorium och fick byta namn till Wroclaw.

Fotbollsklubben SLASK Wroclaw bildades ibland ruinerna 1947 och har haft modesta framgångar, en liga seger 1977 innan förra säsongens som tog dem till Champions Legue kvalet mot HIF.

Oswestry i Wales var en speciell stad att vara i -Hyllad som ett paradis av den gode Nilsson på Helsingborgs Dagblad -jag vet inte riktigt om jag håller med, fick kraftiga Deliverance vibbar där på gränsen till Wales? Fast istället för skrik som en gris så var det bräk som ett får som gällde där.

Wroclaw däremot, en pärla vid floderna Odra och Olawa och hem för drygt 630 000 människor-varav 20% är studenter!

Oswestry framtår ju mer och mer som en förort till Mörarp i jämförelse med Wroclaw.

Vi får hoppas att de sansade och mogna familjefädrarna i HIF höll koll på de yngre singlarna i truppen under gårdagen för så många eleganta “Scandal Beauties” som passerade förbi mitt bord på Va Bene ristorante i Wroclaw har jag inte sett sedan Whitesnake spelade på Olympen i Lund någon gång på 1980-talet.

Ekwall och Lundh hade “Club Babian” som mötesplats för late night sändningarna under EM, hade Sverige förlagts till Wroclaw hade de kunnat köra “Klub Cocomo” från Wroclaw. Det verkar vara någon sorts bastuklubb eftersom alla bilderna visade lättklädda damer,  ifall man ska döma av den polskspråkiga pamfletten jag fick i min hand.

Stadion här i Wroclaw-Stadion Miejski- får också “Park Hall” i Oswestry att framstå som en parkeringplats som målats grön. Då The New Saints stadion plockade in 1048 åskådare mot HIF kommer det att bli ganska många fler här, exempelvis kom det 18 222 personer till matchen mot Budcnost Podgorica förra veckan.

Matchsurret verkar vara igång här, redan när vi klev av planet så hälsade kaptenen “Heja Helsingborsch!” genom PA-systemet till jubel och applåder från HIF supportrarna.

Applåder…Jag har inte åkt så mycket med Ryanair men ger man alltid “Charter” applåder när de lyckas landa kärran med Ryanair?

Men det vill till att HIF är med från början, en lika slätstruken insats som mot TNS borta håller inte här då blir man straffade omedelbart och vid en första anblick så verkar HIF mer taggade nu en borta i Wales och med allting annat som är så mycket större kring denna match så borde det inte vara några problem att ladda tycker man?

Mitt tips inför kvällen, 1-1.

 

1 kommentar

  1. 1-1 köper vi rätt av – utan att för den delen egentligen ha en aning om vilken typ av kvalitet som vi kommer att utsättas för. Gött att höra att du är på plats Stefan – ser fram emot en utförligare rapport under morgondagen. Passa på och njut – Europaresor med HIF – är ett sant nöje (inte alltid resultatmässigt förvisso, men annars)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*