Heading for a showdown…

Svårt att inte nynna på den gamla ELO låten inför mötet mellan MFF och HIF i Malmö.

Två lag som överraskat de flesta, inklusive mig under säsongen. Trodde inte att varken HIF eller MFF skulle ha med toppstriden att göra men ack vad jag bedrog mig. Fast jag är i gott sällskap, majoriteten av proffstyckarna hade båda lagen som mitten eller bottenlag.

Nu leder de allsvenskan med 49 poäng var, hela 11 poäng före trean. Man snackar inte bort det faktum att de två Skånelagen dominerat allsvenskan från start till mål. I Skåne skiter man i Stockholmare, Göteborgare och Kalmariters bölande, vi är bäst på fotboll söder om Hallandsåsen!

Inför säsongen hade båda klubbarna underpresterat flera år i rad och förändringar var nödvändiga. Ut ur styrelserummen försvann legender som Sten-Inge Fredin och Bengt “Buffalo” Madsen. Ska ärligt erkänna att jag ännu inte lärt mig namnet på varken HIF´s eller MFF´s nya ordförande. Ett gott tecken för där de två nämnda syntes i media i både passande och opassande sammanhang verkar deras efterträdare anammat Wallenbergs gruppens motto att verka utan att synas.

Något som jag tror har varit nyttigt för båda klubbarna.

MFF hade en svacka i våras och HIF hade sin obligatoriska augustisvacka. MFF åkte på ett lite otippat poängtapp på Kopparvallen medan HIF programenligt slog tillbaka Gefle. Kan det vara så att HIF matchen var den som fanns i huvudet på MFF spelarna?

Båda MFF´s ordinarie anfallare är avstängda men i den här typen av matcher spelar det ingen egentlig roll, det är den här typen av matcher som tänder nya stjärnor och det vore fel att ta ut segern i förskott bara för att MFF är varnings och skadedrabbat. Ett derby lever sitt eget liv och normala fotbollsregler gäller inte.

Det kommer att bli en fest, en holmgång, en kamp. Det kommer att skapas hjältar och syndabockar, hatobjekt och spelare att älska för evigt. Det kommer att bli en Showdown…

3 kommentarer

  1. På tal om att nynna på låtar som har samband med matchen…
    Jag kan tänka mig Bee Gee’s klassiker-“You win again” och klassikern så klart, Queens “We are the champions”.
    Men den sista ska man kanske vänta med ett tag iaf?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*