Hasse Eklund “- Superettan är tuff och HIF är laget alla vill slå”

På söndag är det dags för match nummer 2, av 7, i HIFs jakt på en kvalplats. Tidigare i veckan tog man tre viktiga poäng, mot Varberg, men något säger mig att det inte blir lika lätt motstånd när Falkenberg kommer på besök. Eller vad säger du Hasse Eklund?

I somras var Falkenberg superettans, i särklass, mest framgångsrika lag med nio raka matcher utan förlust. Höjdpunkten var, i slutet på Augusti, när man tvålade till BP på bortaplan med hela 1-5. Sen verkar bensinen tagit slut och nu står laget utan seger i tre raka matcher.

Fd BoISaren Erik Pärsson är en av lagets främsta och någon att se upp med Foto: Bildbyrån

AOH jagade tag i lagets tränare, den förre HIFaren Hasse Eklund, för att låta honom ge sin syn på söndagens möte och vad Falkenberg behöver göra för att vända hem med tre poäng i slaget om en kvalplats till nästa års Allsvenska.

Hur ser du på er säsong så här långt

Vi startade säsongen dåligt och kom efter topplagen rent resultatmässigt. Sen är jag väldigt nöjd med hur vi hela tiden har utvecklats och blivit bättre. Vi har spelat en positiv och offensiv fotboll med många gjorda mål . När sommar-uppehållet kom hade vi gått upp till en 8:e plats och nu med 6 omgångar kvar är vi 5:a med chans på kvalplats.

Ni var i en grym form i somras men sen verkar ni fått lite grus i maskineriet de senaste omgångarna?

Vi har 1 förlust de senaste 11 matcherna så jag tycker formen är fortsatt god. Däremot har vi fått bakslag rent resultatmässigt då två hemmamatcher, som borde gett oss 6 poäng, endast gav oss 1 poäng i utdelning och det är vi oerhört missnöjda med. Vi har fortfarande delar i vårt spel som ännu inte flyter som vi önskar och det jobbar vi hårt med för att rätta till.

Funderingar inför söndagen?

Nu börjar det bli allvar i serien och det är kul att vi är med i toppen och kämpar med HIF om att få kontakt med övriga topplag. Ett kryss på söndag är ett resultat som inget av lagen har råd med om man vill få kontakt med formstarka Trelleborg på kvalplats .

Nyckelspelare för er?

Måste nämna f.d HIF målvakten Hampus Nilsson som nu står i Falkenberg och har gjort en stark säsong och är en absolut nyckelspelare för oss.

Vad säger du annars om HIFs säsong?

Superettan är tuff och HIF är laget som alla vill slå. Jag trodde nog att de skulle lyfta sig som Trelleborg och plocka 3:or på löpande band när man som enda topplag i sommar gjorde en rejäl satsning och plockade in starka profiler som Bojanic, Hansson och Persson. Lagets styrka så här långt är att man är svårslagna, men man har inte nått upp till Dalkurd, BP eller Trelleborgs nivå rent spelmässigt och därför är man några poäng bakom platserna för uppflyttning med 6 omgångar kvar.

Vågar du tippa?

Tyvärr har både vi och HIF spelat för många oavgjorda matcher under året så krysset är väl ingen dålig gissning även om man som tränare alltid hoppas på en god 1-0 seger !

Hasse Eklund har gjort en imponerande säsong med sitt Falkenberg och laget har fortfarande en kvalplats inom räckhåll Foto: Bildbyrån

Till söndagens match så kommer HIF med, sånär, full trupp förutom de spelare som står på skadelistan dvs inga avstängningar. Däremot klev kaptenen Peter Larsson av träningen igår och kan vara ett frågetecken. Falkenberg däremot får bla klara sig utan avstängde försvararen Tobias Englund.

När lagen möttes i våras spelade man 1-1 efter att Jesper Lange gett HIF ledningen och, den förre BoISaren, Erik Pärsson kvitterat i slutminuterna. Just Pärsson är någon som HIF bör hålla ett extra öga på i matchen. 23-åringen har noterats för åtta mål och bildar, tillsammans med Viktor Götesson ett fruktat anfallspar för hallänningarna.

Hasse Eklund ser den förre HIFaren Hampus Nilsson som lagets kanske viktigaste kugge denna säsongen

En annan viktig anledning till att laget, i högsta grad, är inblandade i toppstriden är målvakten Hampus Nilsson. Även Nilsson har en bakgrund i BoIS men är nog mest ihågkommen för sina fyra säsonger i HIF. Till Falkenberg kom han, från Djurgården, inför denna säsongen och har visat sig vara just den sista utpost som laget behövt för att skapa stabilitet i de bakre leden.

Matchen startar klockan 17.00 och om du, mot förmodan, inte befinner dig på Olympia kan du följa Di Röes framfart på TV4 Sport

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*