Har vi sett det sista av Henke som fotbollsspelare?

Jag vet att en del, de flesta av er, inte kommer att hålla med mig. Frågan är om jag ens håller med mig själv. Men det är snudd på att HIF måste tänka om nu, så är med några månader kvar.

Vi snackar kontinuitet. Detta har vi inte haft sedan Hedenhösdagarna. Vi drabbas av än det ena bakslaget än det andra. Vi har spelare som blir sjuka, skadade. En del ett par gånger i månaden. Kanske är det dags att rensa ut dessa från truppen. En del redan nu. Bättre att spela med ett lag som blir samspelt än att spela med ett lag där storspelarna lämnar återbud var tredje match. Tänker naturligtvis på Marcus Lantz och Henrik Larsson, men också på spelare som Joel Ekstrand och Marcus Bergholtz. Fantastiska fotbollsspelare och i Joel och Marcus fall fantastiska löften. Men också sjukt mycket skadebenägehet och sjukdomshistoria. Inte ens Lars Bakkerud eller Ulrik Jansson hade motsvarande problem.

Kan vi då avstå dessa spelare? Svårt att svara på. Samtliga fyra saknades igår (ja Henke var väl frisk i två minuter). Och för Henke och Lantz är det ju mer en fråga om hur länge de kommer att förgylla vår tillvaro på Olympia. I Henkes fall är jag rädd att han redan innan gårdagens skada bestämt sig för att sluta. Inte bara för att Bosse nämnt det vid ett par intervjuer utan för saker jag hört från andra håll. Har han en skada som tar honom 8-10 veckor att bli frisk från så tror jag att Henke tackar för sig redan när konvalescenstiden meddelas. har en mycket obehaglig, om än inte alls bekräftad, känsla att han har tagit sina sista steg i elitfotbollen, tyvärr.

Att bygga ett lag 2010 borde alltså då nu vara första prioritet. Inför nästa säsong kanske man borde ta bort Daniel Andersson, Marcus Lantz och Erik Wahlstedt. De två sistnämnda inte för att de inte håller utan för att de helt enkelt inte håller. Det är trist, men det känns som deras epok är över…

4 kommentarer

 1. inte lätt att byta ut stommen i ett lag på “några månader” Jag hade hoppats att efter denna som förmodligen är henkes sista år, att lantz skulle fortsätta ett år till för att inte tappa rutin och kvalitet. Hade varit skillnad om vi haft andra allsvenska lags plånbok då vi hade kunnat värva 2-3 rutinerade spelare altenativt 22-25 åringar med kvalitet, men som läget är nu ser jag helst att Lantz spelare en säsong till. vad gäller wahlstedt och Henke får dom gärna lägga skorna på hyllan

 2. Det är nog som du tror Coop… Henke’s otroliga karriär är nog på väg att ta slut i och med skadan från igår. (Och ja, jag skyller allt på osportslighet!)
  Förhoppningsvis kommer han dock att stanna kvar i klubben framöver!

 3. Vankas det guldmatcher i Oktober tror jag nog Henke kommer tillbaka och spelar.
  Frågan är om vi kan hålla oss kvar uppe i toppen med alla dessa skador.
  Förra året tappade vi en hel del när Lantz skadade sig.

 4. Henke tror jag nog slutar, tyvär. Sen att ta bort både whalen o lantz känns lite som att det blir tomt efter dom isåfall. Frågan e om Skula kan axla lantz roll samt om man får in en annan högeback istället, Holgersson håller ju inte riktigt måttet där, ev. som backup ja, men inte som ordinarie spelare.
  Men samtidigt skulle nog lönebudgetten bli ganska bra, så kanske man kan omvandla den delen till transfer pengar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*