Hänt i veckan

Måndagens bortamatch mot Mjällby var på förhand en tuff uppgift. Nykomlingens inledning har överraskat de flesta, men HIF visade återigen bevis på bra moral och lyckades få med sig alla tre poängen hem från Listerlandet. Eftersnacket handlade mest om Tobias Grahns sågning av bortalagets spel, samt Joel Ekstrands utvisning. Joels utvisning var väl inte så mycket att orda om egentligen, men jag kan i efterhand ändå tycka det var konstigt att Mjällbys holländske anfallare inte blev varnad under matchens gång. Angående Grahn, så är Jesper Janssons beskrivning, för något år sedan, fortfarande heltäckande.

2torsk10 – kan bli en ny succétatuering
I varje fall om det fortsätter på samma vis framöver för regerande mästarna från Solna. Matchen i sig var i mitt tycke ingen höjdare. Hemmalaget kändes trötta och avvaktande från start. Man tillämpade nästintill en obefintlig press och AIK tilläts under stora delar av matchens inledning ha mycket boll. Detta till trots hade de oerhört svårt att skapa någon riktig målchans. Matte Lindströms frispark i den 36:e minuten var matchens behållning och avslutningen av första halvlek blev riktigt bra. Andra halvleken blev bättre från hemmalagets sida, med högre bolltempo och högre press, men det stannade vid en 1-0 seger. Nils-Eric Johansson tycktes från min plats på läktaren ha något otalt med Rasmus Jönsson för varenda gång de båda var i närheten av varandra slutade det med att den senare låg ner och någon enstaka gång blåstes det för frispark till hemmalaget. Tränarbytet för bortalaget gav ingen önskad effekt.

Nu fyller vi Olympia. Med en bekväm serieledning så har årets HIF ändå, likt många andra lag i årets allsvenska, haft svårt att fylla läktarna. Nu tar man till ett nytt grepp och sänker priserna inför hemmamatcherna mot Örebro och HBK. Det kan tyckas konstigt att Helsingborgaren inte tar tillfället i akt när det faktiskt för en gångs skull har gått bättre än förväntat. Eller är det som så att medelsnitts-042´n är en obotlig pessimist. Oavsett så är det ett annorlunda och positivt tilltag från klubbledningens sida och jag hoppas innerligen att det ger utlovad effekt.

Man fortsätter bygga för framtiden. 16-årige pojklandslagsspelaren Rasmus Lindgren har anslutit från Avesta AIK. Läs mer om talangutvecklingen i HIF.

Morgondagens meny = Makrill
Imorgon väntar spel på gamla/nya/gamla (?) Ullevi mot ett annat överrasknings-lag GAIS. Göteborgarna parkerar i skrivande stund på en sjätteplats i tabellen, bara en poäng efter Elfsborg som innehar tredjeplatsen och detta är klart bättre än vad ”experterna” tippade inför starten. Nu skall man väl i ärlighetens namn inte ta förhandstipsen på för stort allvar, speciellt då vi jämför var vårt eget lag hamnade i dessa spekulationer. Intressant är dock att följa hur länge Alfeldt på aftonbladet förblir övertygad om att guldet ändå hamnar hos makrillarnas grannar i Göteborg.

Då det under helgen framkommit att Joel Ekstrand är avstängd även i morgon-dagens match, så lär det med största sannolikhet bli samma elva som startade mot AIK i torsdags. Helsingborg brukar trivas bra mot GAIS och inför det elfte mötet i Allsvenskan under 2000-talet talar statistiken sitt tydliga språk. För HIF:s del har det blivit åtta segrar, en oavgjord och bara en förlust. Förlusten kom ifjol och en av anledningarna var utvisningen som drabbade Olafur Skulasson, som hamnade i en duell med Mattias Lindström. Den senare är naturligtvis tillbaka hos ”Di röe” och det skall bli kul att se vilket bemötande han får från sin gamla hemmapublik, samt vilken roll han kommer att spela i matchen. Det hade inte förvånat mig speciellt mycket om det är just han som sänker GAIS. Ni vet det där gamla talesättet om att släkten är värst.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*