Edman lämnar för England – försäkringsskäl orsaken

Bomben trillade in redan under gårdagen genom kontakter i HIF. Och nu står det klart att Erik Edman tvingas återvända till Wigan på grund av försäkringsskäl.

Det handlar om att Erik redan uppvisat tendenser till skadeproblem och i kontraktet med Wigan står att om vi riskerar den insats vi har lagt in i Edman så kan vi innan säsongen återkalla övergången och därmed säkra hem pengarna. Och som bekant är vi i ett tufft läge ekonomiskt så vi vågar helt enkelt inte chansa, säger Frederik Eriksson till AOH. I utbyte får vi en lovande anfallare från just Wigan på lån med klausul till förlängning. Det är Rachid Bouaouzan, 26, som kommer att spela med HIF fram tills 30 juni. Detta beräknas kosta ca 2 miljoner i värde.

Så här ligger det till:

HIF hämtade in Erik Edman från Wigan och löste honom från kontraktet där. Wigan blev då av med en lönekostnad men då HIF inte hann göra alla fysiska tester på Edman så erbjöd sig Wigan att återlösa honom om det uppstod några som helst problem med tidigare skador. Och detta har nu hänt när Erik fick känning i hälsenan. – Wigan tyckte först att det inte räckte som skäl men när vi insisterade så gav de med sig. Trist, visserligen är pengarna välkomna men Erik fick ju en sån bra start på säsongen, fortsätter Frederik.

Conny Karlsson var inte helt nöjd med hur det utvecklat sig: – Nej, jag visste att det fanns en sådan klausul men jag trodde inte vi skulle utnyttja den i dagsläget. Klausulen är skriven ända tills den 28 juni varför vi faktiskt kunde ha väntat, men vår jurist ansåg att detta var bästa tidpunkten och ja, nu står vi där vi står, säger en klart påverkad Conny.

Att Edman kan gå tillbaka härrör sig till det avtal som är skrivet som ett låneavtal. Edman har alltså hela tiden varit Wigans spelare på lån till HIF.

Denna information fick vi igår på AlltOmHIF i ett led med förstärkt samarbete mellan HIF och AlltOmHIF,  där vi får förstahandsinformation med löfte att publicera först när HIF godkänt tid och datum.

5 kommentarer

  1. Lefsi fortsätter i humoristiska andan. Jag glömmer aldrig “jag tror jag dog” och så pekade du på en hund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*