Hallå HIF – utan medlemmar finns det ingen klubb…

”Klubben hör hemma i allsvenskan och ingen från vare sig styrelse, ledning eller sportslig organisation påstår någonting annat än att den platsen är i fara sett till resultatet efter att halva säsongen är spelad”

Ovanstående är inledningen på ett öppet brev som riktar sig till medlemmar, supportrar och troligen även sponsorer. Det skulle kunna ha skrivits av HIF, men så är inte fallet. Istället är det AIK, en av de två klubbar som HIF lyckats besegra i år, som väljer att informera omgivningen om att man inser allvaret.

Brevet fortsätter: ”att degraderas från allsvenskan skulle innebära stora ekonomiska konsekvenser för klubben”

HIF och AIK har lika många poäng i tabellen och befinner sig i ungefär samma situation.  Ett par skillnader finns dock. AIK valde för några omgångar sedan att byta tränare. Den förväntade positiva effekten uteblev helt. Inte helt oväntat. En annan skillnad är möjligen att HIF varit extremt skadedrabbat i år. Men en likhet är att ingen av klubbarna agerat än trots att transferfönstret öppnade den 29 juli. Troligen på grund av att ekonomin lägger hinder i vägen?

Det som imponerar när det gäller Solna-klubben är emellertid att den väljer att gå ut och lägga korten på bordet gentemot medlemmarna. HIF däremot har inte visat något intresse för att informera sina medlemmar, vilket jag tycker är ganska bedrövligt. Utan medlemmar fanns det ingen klubb. Och HIF har medlemmar som verkligen ställer upp för sin klubb, vilket vi sett åtskilliga bevis på inte minst det här besvärliga pandemi-året.

För en vecka sedan skickade jag tio frågor till HIFs ordförande Krister Azelius för att kunna hjälpa klubben att via vår välbesökta sida, AOH, nå ut med information om sådant jag vet att medlemmar och supportrar vill ha svar på. Jag vet att vår ordförande är en upptagen man och förstår om han inte hunnit svara än, men jag hoppas att han vill ta sig tiden så snart som möjligt. Så fort vi fått svaren lovar jag att vi kommer att redovisa dem här på sidan!

Kan AIK så kan HIF…

Tror och hoppas jag

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*