Hallå där Martin Pringle…

…vars Eskilsminne tar emot HIF i kvällens cupmöte på Harlyckan

Vad kände du när ni lottades mot HIF i cupen ? Var det högsta vinsten eller hade ni velat ha lättare motstånd ?

-Det är väl lite blandade känslor men i det här tidpunkten i Svenska Cupen så finns det inget ”lättare motstånd” som du säger.

Vad är er målsättning som nykomlingar i årets division 1 södra ?

-Vår målsättning är att hamna på den övre halvan i årets div.1 serie

Vad är målsättningen med A-laget för de närmaste åren ?

-Att fortsätta utvecklas organisatoriskt, taktiskt, tekniskt och fysiskt. Sen är vår förhoppning att vi ska kunna skapa ännu bättre möjligheter att utvecklas genom bättre förutsättningar för spelarna att träna, bättre träningsplaner, bättre faciliteter m m.

Ni har en välorganiserad verksamhet på alla plan i föreningen. Är det viktigast att lyfta upp egna talanger i A-laget, att värva spelare utifrån, eller söker ni en balans av bägge dessa strategier ?

-Verksamheten växer med organisation, planering, långsiktiga mål men även kortsiktiga mål. Det måste finnas en balans mellan strategi, ekonomi och målsättning för föreningen när det gäller utveckling av spelare eller värvningar av spelare och ledare till alla lag i föreningen.

Strävar ni efter ett bra samarbete med övriga klubbar i regionen, med ett positivt utbyte av spelare och med samverkan på alla andra plan ?

-Där tycker jag att vi redan gör det ganska så bra med flertalet föreningar men vi kan säkerligen förbättra och utveckla oss där också.

Ni har flera ledare och spelare med HIF-bakgrund. Har ni ett nära samarbete med HIF eller är det enskilda individer som självmant sökt sig till Eskilsminne från HIF ?

-Det är nog mycket tillfälligheter men självklart så finns det en viss kontakt men i inget uttalat samarbete mellan oss.

Hur ser du på HIF:s lag just nu med tunga profilvärvningar som Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson och Wanderson do Carma bl a ? Satsar de rätt på lite äldre rutinerade spelare framförallt med HIF-hjärta, i kombination med yngre spelare, såväl utifrån som från de egna leden ? Går de upp i år och när har de etablerat sig på övre halvan av Allsvenskan ?

-Extremt roligt att se profiler komma till HIF och Olympia. Jag hoppas och tror att HIF ska steget upp i Allsvenskan där jag tycker att man hör hemma.

Hur ser du på fotbollen i Helsingborg på sikt. På vilka nivåer och i vilka serier bör vi ha lag som spelar, och vilka lag tycker du ska spela i de olika serierna ?

-Jag hoppas att fotbollen fortsätter att gå framåt i Helsingborg, här finns många bra föreningar som ungdomar har möjlighet att kunna utvecklas.

Hur slutar cupmatchen Eskilsminne-HIF och hur mycket publik blir det på Harlyckan ?

-Vi i Eskilsminne kommer göra allt för att detta ska bli en upplevelse att minnas för en lång tid framöver. Givetvis vill vi att så många som möjligt tar sig till Harlyckans IP för att se matchen ikväll.

Som vanligt så tippar jag aldrig resultat men jag vill vinna fotbollsmatcher!!

Som brukligt har vi, i samarbete med NordicBet, plockat fram ett spännande spel inför morgondagens möte. Tror ni, precis som vi, att HIF åter lyckas näta fem gånger på Eskilsminne så tveka inte att klicka på länken

Vi ses på Harlyckan

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*