Hallå där Kenneth Storvik…

Säg namnet Kennet Storvik till en HIF supporter och troligtvis tar leendet aldrig slut. Mittfältaren dök upp på Olympia i Januari 1997 men mängder av rutin i bagaget. Sex år, 263 matcher och 38 mål i Viking Stavanger gjorde ju inte förväntningar på norrmannen mindre.

Storvik har fortfarande en stor plats i HIF hjärtan över hela landet
Storvik har fortfarande en stor plats i HIF hjärtan över hela landet

I HIF gjorde han knappast någon besviken med sin underbara bollbehandling och sin förmåga att snurra upp de Allsvenska försvararna. Under guldåret blev det 12 matcher och två mål från Storvik. En omåttligt populär mittfältare i ”Det norska HIF” som, efter guldet 99 försvann till Rosenborg.

Ett benbrott, under tiden i HIF, spolierade dock Storviks karriär och 2001 valde han att sluta. Året därpå kände han sig dock tillräckligt bra igen för att göra ett nytt försök att spela fotboll och höll på att hamna i Djurgården där han var tänkt att ersätta Stefan Rehn som spelmotor. Till slut blev det dock en säsong i Brann innan han la skorna på hyllan 2003.

Efter spelarkarriären har Storvik bla tillhört HIFs tränarorganisation men jobbar, i dagsläget, inte alls inom fotbollen.
Eller?

AOH tog givetvis kontakt med Kenneth för att kolla hur det står till med vårt förre mittfältsstjärna i dagsläget

Vad sysslar du med idag?

– Jag jobbar med ungdomar ute på Laröds Skola

Hur minns du din tid i HIF?

– Jag minns min tid i HIF som några av mina bästa år båda på och utanför plan. Vi var ett gäng där alla drog åt samma håll, samtidigt som vi utmanade varandra både på träning och match. Vi umgicks också mycket tillsammans privat vilket stärkte lagkänslan något enormt! Åge var duktig på att skapa sammanhållning.

Just sammanhållningen var en viktig anledning till framgångarna
Just sammanhållningen var en viktig anledning till framgångarna

Något roligt minne du vill dela med dig av från den tiden?

– Minns två härliga träningsläger, i Florida 1997 och Beirut!!! 1998, därifrån har jag fantastiska minnen:-)

Följer du klubben idag?

– Efter att jag slutade som tränare i klubben 2012 följer jag enbart HIF via media. Har fortfarande kontakt med bl.a Ulrik Janson, Arild Stavrum och Mattias Jonson från den tiden. Tyvärr blir det dock mindre med åren! Det blir så mycket annat man skall hinna med i vardagen men självklart finns intresset för HIF kvar med tanke på min tid där och att jag bor i staden.

Fortfarande håller Kenneth kontakten men några gamla lagkamrater bla Ulrik Jansson
Fortfarande håller Kenneth kontakten men några gamla lagkamrater bla Ulrik Jansson

Vad har Kenneth Storvik annars för planer för framtiden?

– Jag skulle vilja fortsätta arbeta med barn och ungdomar. Antingen genom skolan eller via fotbollen. Även om karriären är över så går den ju aldrig ur en.

Vi på AOH tackar för pratstunden och önskar Kenneth lycka till i fortsättningen!

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*