Veckan som gick – v 11

På planen gick HIF på pumpen och inför årsmötet rensar man I böckerna. Skadelistan växer och så gör även årskortsförsäljningen! Vid sidan av planen så har Kärnan åter belyst ett oerhört viktigt ämne I historien om lille Frank! Här har ni veckan som gick….

I helgen stod Henriks skapelse för elddopet när man skulle stå upp mot ett förmodat topplag för första gången denna säsongen. Hur det gick vet vi ju alla och samtidigt blev det kanske ett bryskt uppvaknande för alla oss som invaggats i ”gulddrömmar a´la 2011” efter HIF inledande försäsong.

Lallawele imponerar I ett, för tillfälligt, blekt HIF
Lalawele imponerar I ett, för tillfälligt, blekt HIF

Dock fanns där en del ljusglimtar – trots överkörningen. Lalawele Atakora växer för varje match jag ser honom. Redan när det stod klart att mittfältaren skrivit på för HIF hörde mina kompisar i Stockholm av sig och gratulerade till en supervärvning! Bra blick för spelet, god teknik och snabb som en vessla var ord som följde med på vägen! I min bok har Atakora verkligen infriat de förväntningarna med råge!

Dess mer oroande var att Jere Uronen klev av skadad. Finländaren har tillhört den enda stabila delen i de bakre regionerna och att han skulle missa premiären bådar inte gott. Måtte Peter Larsson snart vara på planen igen för det är just i förvaret som HIF ser extremt klena ut i dagsläget.

Fotboll, Svenska Cupen, IFK Gšteborg - Helsingborg

Stora delar av HIF-truppen är finansierad av externt kapital där huvudsponsorn Resurs Bank är störst. När klubben presentera bokslutet för 2014 är delarna till de externa finansiärerna redan avräknade. Förutom en gammal del från det gamla bolaget HIF Support kb gällande den sk Marigaaffären.

Att HIF rensar upp bland sina skulder är nog viktigt. I veckan lyfte ju vi bla informationen om den nya tredjepartsäganderegeln som nu stoppar klubbar från att sälja vidare spelarrättigheter. Förhoppningsvis innebär det att, vid en ev försäljning av tex Jordan Larsson, så kan HIF sätta in hela summan på sitt bankkonto!

Andreas Landgren, Mikael Dahlberg, Peter Larsson, Ema Boateng, Pär Hansson och Jere Uronen! Där har vi skadeläget i HIF inför premiären. Däremot var Robin Simovic tillbaka mot Göteborg vilket bådar gott! I övrigt blir det verkligen en kamp mot klockan för Larssons läkarteam!

Medan HIF åkte ut ur Svenska cupen i Göteborg passade HIF Akademi på att träningsspela mot Lunds BK på hemmaplan under lördagseftermiddagen. Tyvärr blev det en knapp förlust (0-1) för vårt unga akademilag. Närmast väntar derby mot Hittarps IK i veckan! Akademin begår seriepremiär den 11 April (Lindome borta) så Erik Edman har några veckor till på sig att forma truppen.

Till slut – ca 3600 årskort är sålda till årets säsong! Har du inte tecknat ett ännu så föreslår jag att du går in på länken här och löser det. Med tanke på ombyggnad och mindre publikkapacitet så kan det vara ett oerhört smart drag att kunna försäkra sig om just din plats på Olympia!

10903911_899114266813297_1883456865890895161_o-580x333

Kan givetvis inte låta bli att nämna Kärnans hyllning till ZuperFrank! Har ni missat den gripande historien om den lilla pojken och den insamling som Kärnan påbörjat så kan ni läsa om den här. Skulle du vilja införskaffa dig en ZuperFrank t-shirt men bor långväga fungerar det bra att sätta in 150:- på Kärnans plusgiro-konto (409 22 26 – 2)

Tänk på att livet är mer än bara fotboll…

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*