Hallå där Daniel Nordmark…

 

”Jag vill vinna titlar och man verkar veta hur man gör det nere i Helsingborg”. Med de orden valde Daniel Nordmark att skriva på ett tre årigt avtal med HIF samtidigt som han nobbade fem andra Allsvenska klubbar. Tyvärr blev inte riktigt tiden i Helsingborg vad Daniel hoppats på och några stora titlar blev det inte heller.

Det blev 60-talet matcher för Daniel under sin tid I HIF Foto: Samone Falkman
Det blev 60-talet matcher för Daniel under sin tid I HIF
Foto: Samone Falkman

Nordmark debuterade i Allsvenskan 2008. Då spelade han för Elfsborg men efter tre säsonger i Boråsklubben så stod mittfältaren utan kontrakt. Under åren i Elfsborg så hade Nordmark utvecklats till en stabil Allsvensk spelare och även fått debutera i det Svenska U21 landslaget. Tyvärr förmådde han inte att ta det där sista steget och när han skrev på för HIF var det just den där sista pushen som både han och HIF förväntade sig att ta.

Mittfältaren imponerade stort på försäsongen och när laget vann mot AIK, i Supercupen, så var Nordmark en av planens giganter! När Daniel Nordmark kom till HIF 2012 basade Conny Karlsson och P-O Ljung och den säsongen fick han gott om speltid. Men med Åge Hareide och sedermera Roar Hansen minskade antalet matchminuter successivt till nära på ingenting.

Nordmark hann med 67 HIF-matcher och 10 mål, varav 40 matcher och sex mål i allsvenskan innan den Allsvenska konkurrenten Örebro visade intresse för att tar mittfältaren ur den frysbox som blivit allt djupare för varje säsong som gick.

Foto: Bjarki Tordarson
Nordmark blev känd för att alltid stötta laget trots att han själv ofta stod utanför planen
Foto:Bjarki Tordarson

Vi på AOH passade på att ta några minuter med Daniel som främst blir ihågkommen i HIF som en av de positivast spelare vi haft. Ständigt ett leende på läpparna och tid för supportrarna trots att han stod utanför truppen under långa perioder.

Efter ett enda inhopp under förra säsongen lämnade Daniel Nordmark Helsingborg i augusti för sin nya klubb.

– Jag satt fast i frysboxen så när Örebro kom med i bilden kändes det som ett givet val. Dels med tanke på att de spelar bra fotboll, dels för att vår dotter var precis nyfödd då. Det var skönt att flytta närmare hem till Lidköping och föräldrarna.

Vad händer nu då?

– Så djupt som jag satt i frysboxen på slutet i Helsingborg kan man nästan inte hamna. Så det är klart att det är en nytändning att fick spela fotboll på allsvensk nivå igen där jag trivs som bäst.

– Det är här som med alla lag att det är en konkurrenssituation, och det är vad jag har att tampas med. Det gäller för alla spelare att prestera för att få spela.

Hur ser du på din tid i HIF då?

– Jag minns det som en bra tid med kval till CL som höjdpunkt. Uppskatta mycket fansens sätt att följa och stötta oss. Dom kommer jag att minnas. Det är klart jag har tänkt en del på varför det blev som det blev i HIF men det är så mycket spekulationer. Jag har inget vettigt svar på varför. Det var som det var, men nu ser jag framåt.

Bästa minnet från din tid i klubben?

– Det roligaste var nog min debut på Olympia när vi vann supercupen mot AIK med 2-0. Jag gjorde en riktigt bra insats och vi fick vinna inför hemmapubliken!

Segern I Supercupen har etsat sig fast Foto: Samone Klinteberg
Segern I Supercupen har etsat sig fast
Foto: Samone Klinteberg

Nu tillhör du Örebro men har du fortfarande koll på vad som sker i Helsingborg?

– Eftersom HIF nu är konkurrenter så följer jag dom som de andra lagen i allsvenskan. Har fortfarande bra kontakt med ett par aktiva spelare och även ett par som inte längre spelar i klubben.

Hur ser du på årets säsong?

– Allt funkar bra, personligen har jag kommit in bra både i klubben och i laget. Jag tycker vi spelar en rolig fotboll. Det är ganska likt hur Elfborg spelade när jag var där. Vi vårdar bollen på marken och värderar ett bollinnehav men när läge för kontring finns så går man.

-Min personliga plan är att hjälpa ÖSK till bra placeringar i allsvenskan som leder till Europa cup spel. Det är något jag verkligen längtar efter!

Stort tack Daniel och lycka till i årets Allsvenska. Kanske blir det ett kärt återseende i höst då Örebro gästar Olympia!

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Jo, det där med ett “…Ständigt ett leende på läpparna och tid för supportrarna…” minns man onekligen av den sympatiske herr Nordmark, men mycket mer spel har det inte blitt i ÖSH heller vad jag vet – så det lär nog bli tid för Daniel att tjata med HIF:s avbytare på Olympia senare i höst…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*