Säsongens första seger för U21

Efter att ha tagit två poäng på säsongens tre första matcher så tog HIFs U21 igår en efterlängtad seger borta mot BK Häcken. Även denna matchen fick vi se en comeback, denna gången var det Matt Pyzdrowski som kom tillbaka efter sin skada. Han fick spela 90 min och höll nollan. 

Matt gjorde comeback igår och fick hålla nollan.

Det var en ganska stark startelva som spelade mot Häcken med flera spelare från A-laget och även med den provspelande 18-årige PSG-spelaren Alexandre Ricourt.  Han fick beröm av tränare Tobias Tuvesson efter matchen och beskrivs som en spännande spelare som gjorde en stabil insats i mittlåset tillsammans med Calle Johansson.

HIF tog ledningen efter en frispark av Fredrik Widlund som tog i insidan av stolpen och rullade längs mållinjen innan Anton Kinnander petade in den. Utöver det hade HIF inte så mycket utan skapad bara ett läge till under hela matchen.

Tränaren Tobias Tuvesson var dock nöjd med insatsen och berömde lagets försvarsinsats. “Vi skapar inte så mycket utöver målet men gör en jättebra insats defensivt mot ett Häcken som hade spelövertaget. Vi försvarar oss i stort sett konstant i 90 min men gör det riktigt bra. Det är trots allt så att fotboll går ut på att göra mål och vi gjorde ett medan vi inte släppte in något så jag är nöjd med grabbarnas insats.” säger han till AOH.

Startelva: Matt Pyzdrowski – Gustav Jarl, Carl Johansson, Alexandre Ricourt, Fredrik Widlund – Yonathan Getachew, Alexander Fioretos, Jonathan Larsson, Emmanuel Boateng – Anton Kinnander, Lowe Ohlander.

Avbytare: Niklas Svensson, Philip Vo-Van, Arton Jashari, Henrik Bellman, Ilja Jurisic (mv)
Nästa match för U21 är tisdagen den 5 maj hemma mot Halmstads BK.
Albin.evertsson.BBL

1 kommentar

  1. Låter som denna match påminde mycket om den A-laget spelade på försäsongen, där Häcken nästan tokdominerade men två smarta hörnor senare vann HIF matchen ändå -:)
    Den här killen från PSG, (om vi nu ska ha sådana spelare med tanke på sången -:), då lär han dyka upp i fler U21-matcher om Tuvesson får råda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*