Hallå där Abbe Khalili…

Abdulrahman “Abbe” Khalili startade sin karriär, precis som så många andra utlandsproffs, på Harlyckan i Helsingborg. Efter en imponerande säsong i Högaborg kom han så till HIF där det var tänkt att Abbe skulle ta nästa steg i sin karriär. Något som skulle visa sig lättare sagt än gjort med tanke på konkurrensen i A-truppen.

I stället lånades mittfältaren ut till Värnamo där man blev så pass nöjd med hans insatser att övergången gjordes permanent 2012. 22-årige Khalili stannade i de småländska skogarna under två säsonger men i Januari 2014 stod det klart att han åter skulle få chansen i Helsingborg!

Abbe Khalili är en av spelarna, de senaste åren,  som lämnat HIF för en proffskarriär Foto: Samone Falkman
Abbe Khalili är en av spelarna, de senaste åren, som lämnat HIF för en proffskarriär
Foto: Samone Falkman

Khalili spelade vårens alla tolv allsvenska matcher. Det blev 1 mål och 2 assist. Han spelade även alla cupmatcherna där det blev 2 mål och 3 assist på sex matcher. Han hade dessutom blivit bosatt i det Svenska U21 landslaget vilket givetvis gav eko ute i Europa.

Många hade varit skeptiska till Abbes återkomst men efter en imponerande vårsäsong, där mittfältaren kom som klubblös, lämnade han alltså under sommaren till nykomlingarna i den turkiska högstaligan Mersinspor. Enligt obekräftade uppgifter fick HIF ca 6 mkr i övergångssumma! Inte dåligt för en spelare som kom in på prov inför 2014.

Nu har Abbe befunnit sig i Turkiet i ett halvår och givetvis var vi på AOH nyfiken på hur det går för den förre HIFaren?

-Det är full rulle här nere i Turkiet. Jag spelar i ett lag som heter Mersin idman yurdu

-Jag trivs jättebra. Klimatet är perfekt, maten är bra, fotbollen är bra så just nu finns det inget att klaga på. Har fått spela hela tiden och det har gått riktigt bra, nu senaste 4 matcherna har vi vunnit också så det är positivt.

mersin-idman-yurdu-hd-logo

Nyligen kom första målet också?

-Ja, äntligen! Haha, nej men tålamod så kommer allt. Det är viktigt att man inte känner någon stress. Tar man det bara lugnt och tror på det man gör så kommer även spelet och målen.

Vad säger du om tiden i HIF då?

-Väldigt positiv. Att få springa in på Olympia och spela inför fansen har alltid varit en dröm sen när man var liten. Extra speciellt när man är uppväxt i Helsingborg.

-Första perioden jag var i klubben fick jag inte riktigt chansen. När jag nu kom inför 2014 så hade jag mognat som spelare och kände att jag var med och konkurrerade på samma villkor som övriga truppen.

Några speciella minnen från den senaste perioden?

-När vi slog Malmö i borta i cupen, ingen trodde på oss och Malmö var jättefavoriter. Gjorde även mål den matchen så det var extra kul.

Foto: Bjarki Tordarson
Abbe Khalili tog revansch efter sin första period I klubben och kom tillbaka bättre än någonsin!
Foto: Bjarki Tordarson

Jag antar att du fortfarande håller dig uppdaterad om vad som händer i klubben?

-Det är klart man följer dom på ett eller annat sätt. Har en mängd kompisar som spelar där fortfarande och det är en av storklubbarna i Sverige så man kommer alltid ha koll. Sen är det ju min hemstad till råga på allt – klart man måste ha koll på vad som händer där!

Hur ser det ut framöver för Abbe Khalili?

-Det är bara att träna hårt och att försöka fortsätta utvecklas med min fotboll, sen får vi se vart det leder och, framförallt, hur långt!

Stort tack till Abbe och vi på AOH önskar honom lycka till med sin fotboll och livet i Turkiet

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*