Veckan som gick – v 10

Trots skrala insatser på planen så tog sig HIF vidare till Kvartsfinalen i Svenska Cupen. På träningen rök Bojanic och Lindström ihop och runt om i världen talas det om ”Arvtagaren”. Sportfive är återpå tapeten när ännu en tung ledarpost väljer att lämna klubben. Det är lite av det som hänt när vi nu summerar veckan som gick!

Foto: Bjarki Tordarson
Förra veckans “snackis” I fotbollskretsar stod Larsson Jr för!
Foto: Bjarki Tordarson

Att Jordan Larssons pärla skulle bli en sådan snackis var det kanske inte många som trodde när vi stod på en kylig konstgräsplan i onsdags. Men omgående hamnade målet på nätet och med tanke på pågens bakgrund, och gener, så var det kanske inte så konstigt att det spred sig som en löpeld runt om i världen.

Till dags dato så har målet fått över 200 000 visningar och troligtvis har en hel drös med klubbar fått upp ögonen för vår unga anfallare. Snacka om att HIF har ett rejält sparkapital i Larsson Jr så här hoppas jag att styrelsen håller fingrarna i styr och inte säljer ut några spelarrättigheter!

När vi ändå är inne på spelarrättigheter så kommer man osökt in på HIFs ekonomiska framtid. I veckan kom beskedet att Joel Sandborg väljer att säg upp sin anställning  ”– Jag lämnar för att klubben valt en kommersiell inriktning som inte är den jag skulle vilja ha”. Ett oroväckande uttalande av Sandborg som varit tf Klubbdirektör sedan Myllenbergs uttåg. Givetvis är det avtalet med Sportfive som åter är föremål för diskussion.

Sportfive-logo

Jag har nämnt det innan och det är ju ingen idé att tjata vidare om det men just att avgående ordförande, Claes Ohlsson, benämner affären med orden ” Det här kommer att märkas positivt i vår budget från start. Vi får lägre kostnader eftersom de tar över vår säljpersonal. Samtidigt garanteras vi högre intäkter jämfört med 2014” gör mig orolig!

I min värld hade HIF behövt ett långsiktigt tänk med en stark säljorganisation – inte en kortsiktig lösning som räddar ekonomin år 1-2 men där HIF sitter i klorna på en extern part till 2025 trots att där finns stora pengar att hämta i samband med att Nya Olympia står klart 2017. Antingen så kommer Claes Ohlsson bli ihågkommen som en av de mest lyckosamma ordföranden i modern tid med framgångar på såväl planen som på det ekonomiska planet. En ordförande som la grunden till en välmående fotbollsklubb. Eller så blir han, för evigt, stämplad mannen som sålde allt han kom över för att rädda sitt ”eget” resultat!

På planen rullar det dock fortfarande framåt för Larssons trupp. Eller kanske snarare i ”sidled”. Trots uddlösa insatser mot Syrianska och Halmstad så är laget vidare till kvartsfinalen i cupen. Dock ligger fortfarande HIF problem i de bakre regionerna. Där saknas rutin och trygghet. Vad hände med ”jakten på den försvunna mittbacken?” Förhoppningsvis är Peter Larsson snart tillbaka efter sin skadeperiod – tro mig att han är efterlängtad!

Peter Larsson är saknad I försvaret...
Peter Larsson är saknad I försvaret…

Hur var det nu med bråket förresten? Bojanic satte segermålet på träningen vilket retade upp Lindström och ordväxlingen var i full gång. Tankarna gick genast till det uppmärksammade bråket mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg i VM 2002. Kanske gick det inte så bra just där och då men fyra år senare var de båda spelarna några av hjärnorna bakom Sveriges framgångar i Tysklands VM så vem vet vad som väntar framåt höstkanten…Martin Klinteberg BBL

 

 

1 kommentar

  1. Nja, inte så bra efter bråket 2002? Det var ju då Sverige gick vidare ifrån “Dödens grupp” med England, Argentina & Nigeria i gruppen, så vi får hoppas på en fördröjd effekt på HIF-laget nu på lördag mot IFK Göborg (enligt deras hemsida ska matchen spelas då kl.16 på G:a Ullevi)!

    Jo, ekonomin lär åter bli en stor diskussionspunkt på Årsmötet och ang. vår “guldklimp” Jordan så ska man nog inte bli förvånad om även hans spelarrättigheter en dag säljs ut – det hänger så klart ihop med både sportslig framgång på plan som kan ge Europaspel & TV-intäkter (därför Cupen så viktig) men också hur ett ev. samarbete med Sportfive & ett ombyggt Olympia betyder för omsättningen…

    Blir det bra både på plan & även i kioskerna runt om så kanske vi en dag kan mäta oss med “lillebrors” fortsatta stora inhåvning av Zlatanförsäljningen en gång i tiden. Men då gäller det först som sagt slå IFK till helgen, och tufft lär det bli men inget är omöjligt på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*