Grumpy old men

Smällarna kommer en efter en för HIF supportrar nuförtiden, först blev Henrik Larsson klar som tränare för Landskrona BoIS och strax efter det så skrev en annan (?) av de som kandiderat till posten som HIF tränare, Hans Eklund, på för BoIS.

Vi har Conny Karlsson och Reine Almkvist.

BoIS har Henrik Larsson och Hans Eklund.

Grumpy old men mot vad som kan vara framtiden i Svensk fotboll.

Vi har nu tappat ett antal mer eller mindre tongivande spelare, ingen av de som HIF erbjudit kontraktsförlängning har nappat på budet. Det är inte precis att man går och nynnar på Timbuk 3 “The future is so bright, i gotta wear shades” just nu.

Ett par intressanta tränare gör ju inte BoIS till något topplag precis, men jag fasar för att de kan nå en kvalplats och där kanske möta HIF. I mina värsta mardrömmar så avgörs den matchen på straffar och det är den alltid lojale och sympatiske men bespottade Fredrik Svanbäck som avgör.

Nu borde man som HIF supporter slå näven i bordet och säga att nu är det nog! Även på andra platser än det virtuella bordet på nätet. Det vill säga på årsmötet.

För visst är det så, år efter år, att det gnälls som fan på styrelsen på nätet men när det väl gäller och är årsmöte så opponerar sig ingen.

Finns det verkligen inga kompetenta kandidater som inte är lierade med varken Sten-Inges gäng eller Bengt Adolfssons anhang?

Kom ihåg att man måste varit medlem i HIF under 2009 för att få rösta på årsmötet så är du inte medlem så gäller det att fixa det omgående.

För nu får det vara nog med cirkusen i HIF!

5 kommentarer

  1. Instämmer helt och fullt. Framtiden stavas Larsson/Eklund och inte Conny Karlsson! HIF har gjort det bakvänt och låst fast sig; Först bestämmer man sig för en organisationsmodell som man (själv)menar måste ledas av en person med lång erfarenhet (äldre). Sedan står man där med paniklösningen Conny medan lag efter lag är fria att välja på betydligt intressantare namn för framtiden. Styrelsen måste avgå!!! Vad ska denna ärorika förening med en 56-åring utan grundutbildning? Erfaren men tvivelaktiga resultat på högsta nivå? Vad säger bristen på grundutbildning om Connys syn på sig själv? Vad signalerar man till spelarna när man tillsätter en sådan tränare/manager? Vad säger dundermissen om styrelsens kompetens? Uppenbart att Myllenberg tar sin hand ifrån ansvaret, vi anar inre splittring och varför avslutar man inte samarbetet med Conny nu när det blivit så fel från början? Landskrona, jag menar Landskrona? Hur är detta möjligt att div 1 laget ser framtiden och HIF strävar bakåt? Jag är så förbannat besviken så jag vet inte vart jag ska vända mig… det är åtminstone inte till Olympia till våren.

  2. Underlig inställning till laget man ändå älskar..
    Det hade förmodligen varit ohållbart att ha Henke som tränare till en grupp där han själv spelat.

  3. Jag tror personligen att Henke åtnjuter så pass mycket respekt i gruppen att de hade lyssnat lika mycket på honom som på Conny.

    Jag har inget emot Conny egentligen men Henke ratades till viss del för att han saknade utbildning, vilket tydligen Conny också gjorde. Det som skiljer är deras erfarenheter. Conny har varit tränare på nordisk elitnivå i snart 20 år och Henke har spelat på europeisk elitnivå i drygt 15 år.

    Pep Guardiola spelade väl med en del av de som han tränar i Barcelona idag?

  4. Min farbror som är inbiten HIF:are tycker att det är konstigt att man en dag kan stå på Olympia och böla med en röd halsduk runt halsen och sedan några veckor senare skriva på för BOIS. En del säger i alla fall att Henke ska ha krävt tränarjobbet för att stanna. Han fick ett erbjudande som inkluderade utbildning, vilket han tackade nej till. Frågan är om man kan kräva lika mycket i en allsvensk klubb som i en superettanklubb? Ska man få ta över en allsvensk klubb bara sådär? Trots erfarenhet. Jag vet inte riktigt. Men jag tycker att Henke får en bra start nu. Fast, Assyriska, Djurgården, Ängelholm, och Hammarby blir jävligt tufft alltså. Dessutom finns det tränarkollegor i dessa klubbar som gjort bra ifrån sig med allsvenska klubbar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*