Cirkus HIF

Har avsiktligt valt att inte såga Conny Karlsson och hans tillsättning som HIF tränare förrän jag fått fundera över det hela lite.

Conny har vunnit UEFA cupen som spelare och tränat ett antal lag med begränsade budgetar till mestadels hyfsade framgångar. Erfarenhet och rutin som tränare har han och Henrik Larsson hade ju ändå inte gått de utbildningar som krävs av SvFF och UEFA för att vara ett realistiskt långsiktigt alternativ för HIF.

Problemet är nu visar det sig att Conny har precis lika lite tränarutbildning som Henrik. Lika lite tränarutbildning som jag själv har alltså…

Vad fan pysslar de med däruppe på Olympia?

Hur i helvete kan man vara så nonchalant/slarvig/glömsk/oduglig att man inte kollar upp en sådan sak?

Eller ringde de bara runt på måfå och tog den tränare som svarade ja?

Alvaro Santos gick till ÖIS.

Daniel Andersson ville lämna sitt hjärtas klubb efter 2 matcher på bänken.

Åge Hareide gick till pengarna i Norge.

Olafur Skulason gick till pengarna i Sönderjyske.

Rolle Nilsson tränar MFF.

Henrik Larsson tränar BoIS. För att han inte hade den utbildning som vi trodde Conny hade.

Skjut mig…

Vi kan en gång för alla slå fast att de som säger sig älska HIF ljuger värre än Bagdad Bob. Alla illusioner om att folk som säger sig ha klubbhjärta också faktiskt har det har krossats.

När det gäller styrelsen… Jag har länge försvarat dem för det jobb de faktiskt gjort för HIF men nu får det fanimej vara nog!

På årsmötet lägger jag min röst på vilken annan kandidat som helst, finns där ingen så kommer jag att rösta blankt.

Det här är så jävla amatörmässigt skött att man inte vet om man ska skratta eller gråta.

Men det är väl typiskt för Cirkus HIF?

Stefan Christensen

10 kommentarer

  1. Håller med varenda ord. Många säger: Men om ni är missnöjda med SIF och styrelsen varför röstar ni inte bort honom. Jo, det hade vi nog gärna gjort men inte en enda gång har där funnits en motkandidat att rösta på. Varför detta?????

  2. Alla hönsen är inte hemma. Ledningen har handlat i panik, kanske fattat beslutet om ny tränare utifrån huruvida korven var tillräckligt grillad på Olympia-grillen? Eller lät beslutet vara beroende på om Conny bjöd dem på kaffe eller ej? Det tog 2 timmar den fredagen de besökte honom i hans hem, nyss hemkommen från semester… klart de inte ansåg det vara nödvändigt att kolla CV. De googlade väl hans namn, såg hans spelarmeriter? Ingen som vet, ingen som vet… Det är som sagt hönsgård i HIF:s ledning och det tar aldrig slut. Klubben sköts på ett amatörmässigt, slumpmässigt, impulisvt, obegåvat sätt. Framtid? Finns inte i nuläget. Tydligen letar Conny nu spelare i Afrika och sydamerika, d v s där han inte skulle leta. God Jul!

  3. Det är väl bara för supportrarna att skapa en egen styrelse att rösta på. Ska det vara så jävla svårt!? Fixa ett möte för supportrar som är intresserade av att sy ihop en egen styrelse.

  4. Caniggia: Du verkar inte veta hur det fungerar. Det är inte bara att fixa en ny styrelse. Alla nya kandidater måste godkännas av valberedningen och det är lättare sagt än gjort. Inte EN ENDA GÅNG har valberedningen godkänt eller kommit med en motkandidat till Fredin så då är det också ganska svårt för medlemmarna att få till en förändring.

  5. Fyfan. Tack för tillrättvisningen. Hade ingen aning om att det måste gå till på det viset. Aja. Blir roligare att följa BK Kropps nya styrelse än den här cirkusen. Man är för fan skitarg för att HIF är så jävla dryga att de låter både Henke och Eklund flyga ur håven. Mitt intresse för BOIS är nu större än för HIF. Kungen är där när han skulle varit här. Man blir rent ut sagt förbannad. Vem fan vill se HIF nästa säsong? Vem fan vill göra affärer när man tappar sina största namn till mindre klubbar???? Avgå styrelsen så att vi får in folk med nya ambitioner och som är villiga att sätta HIF i första hand.

  6. Targa: Du har helt fel. Valberedningen tar fram en styrelse som de anser vara lämplig och oftast är det den man väljer, inte bara i HIF.

    Men supportrarna kan mycket väl ha en styrelse man vill ha och presentera detta som sitt förslag. Det är med andra ord inte så svårt att få till en förändring som du vill ha det till.

  7. Leif: Du har fel. Det är visst så som Targa skriver. En ny förslagen styrelse måste visst godkännas valberedningen innan det är fritt fram för övriga medlemmar att rösta.

  8. Henrik: Nej, du kan nominera kandidater till och med direkt på årsmötet. Det är INTE valberedningen som väljer styrelsen, de föreslår och det är upp till alla medlemmar att göra detsamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*